Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika

Cyklisté na Mallorcu

Submitted by on Čtvrtek, 17 Únor 2011No Comment
Cyklisté na Mallorcu

Počasí se sice v Česku hodně zlepšilo, to však nemohl nikdo tušit, navíc únor patří v přípravě cyklistů vždy baleárskému ostrovu Mallorca. A nejinak tomu je i letos. Právě dnes odletěli z německého Norimberku naši cyklisté směr Palma de Mallorca.

Celkem čtrnáctidenní výcvikový tábor rozložený v městečku El Arenal bude mít na programu především rozvoj základní a silové vytrvalosti, ovšem na rozdíl od campu na Šumavě pouze specifickými prostředky. Ještě předtím ale absolvovali cyklisté lékařský test v laboratoři u MUDr. Karla Martínka, který jim na výsledcích těchto funkčních testů vydal individuální doporučené tréninkové parametry v jednotlivých oblastech a to jak ve wattech, tak v pulsech.

Na programu jsou celkem tři čtyřdenní tréninkové bloky, ve kterých se příbramští cyklisté dostanou na celkovou zátěž 2 100 km včetně absolvování tradičních silových tréninků na Randě.

Po návratu z Mallorky se budou čtrnáct dní připravovat na našich silnicích, potom je čeká dvoutýdenní camp v přímořských Vodicích v Chorvatsku a pak už začne sezóna 2011 prvními závody.

Jiří Mikšík, CK Windoor´s , foto: CK Windoor´s, www.ckwindoorspribram.cz

Tým silničářů CK Windoor´s pod vedením Jiřího Wimmera  a Jiřího Mikšíka používá přilby a brýle Catlike, maziva RSP a komponenty Deda elementi od CYKLOŠVEC s.r.o.

Comments are closed.