Home » Aktuální téma, Pozvánky k závodění

Galaxy Kenda Soběslavský maraton

Submitted by on Středa, 8 Září 2010No Comment
Galaxy Kenda Soběslavský maraton

Jihočeské město Soběslav ležící v malebné krajině na soutoku Lužnice a Černovického potoka dříve bývala osadou na křižovatce dvou významných obchodních cest. V sobotu 18. září 2010 pak právě sem svedou cesty účastníky závodu horských kol Galaxy Kenda Soběslavský maraton. Město bude hostit předposlední závod Galaxy Série 2010, jejíž  závody pro veřejnost nabízí zpravidla dvě tratě. Je tomu tak i tentokrát. Atraktivní 27 kilometrů dlouhý okruh mohou účastníci závodu absolvovat buď jednou nebo dvakrát.

Kratší varianta závodu měří i s 13 kilometrovým nájezdem 40 km, delší na dva okruhy pak 65 km. Trať v okolí Soběslavi je z jedné čtvrtiny tvořena asfaltovými cestami, zbytek vede v lese nebo po loukách a nemohou chybět ani různá zpestření v podobě brodů, zajímavých sjezdů i výjezdů.

Stihnete-li přihlášku ještě 10 dní před závodem, zaplatíte startovné ve výši 350,- Kč. Později již tento poplatek činí 450,- Kč. V ceně startovného je mimo obvyklé záležitosti jako je startovní číslo nebo časomíra také suvenýr závodu, energetický drink Big Shock a nebo vzorek masážního gelu RSP Pro Agil. O závodníky bude na trati závodu postaráno technickými servisem, občerstvovacími stanicemi (na krátké trati 1x, na dlouhé 2x a další v cíli závodu) včetně iontových nápojů Enervit, samozřejmostí jsou rovněž sprchy a mytí kol a po dojezdu pak bude připraveno teplé jídlo a k pití pivo nebo nealko. Lákavá je také účastnická tombola startovních čísel – jednou z cen je například horské kolo Galaxy nebo poukaz na bezplatný servis odpružení Fox v hodnotě cca 2000 Kč od společnosti CYKLOŠVEC s.r.o., výhradního dovozce vidlic a tlumičů Fox Racing Shox do ČR.

V průběhu dne bude připraven bohatý doprovodný program ve spolupráci s VZP, jehož součástí budou nejen prezentace partnerů závodu, ale také fotbalový turnaj pro rodinná družstva, skákací hrad pro děti nebo vystoupení mažoretek. Příznivce dobré muziky jistě potěší koncerty v rámci Bike Festu, které oživí Soběslav až do pozdních večerních hodin. Vystoupí postupně kapely Hodně Podně, Kocovina, Seven, Doga a Garant. Vstupné na tento festival činí pro závodníky 120 Kč, jinak v předprodeji 190,- Kč a na místě 240,- Kč. Program naleznete na stránkách www.galaxy-serie.cz,

Centrem závodu se stane soběslavská plovárna za restaurací Paluba u zimního stadionu. Pokud to máte do Soběslavi dalko, můžete využít možnosti ubytování v chatkách přímo v areálu plovárny nebo vlastních stanech.

Dlouhá trať závodu startuje v sobotu 18. září v 10.30, účastníci kratší varianty Galaxy Kenda Soběslavského maratonu odstartují o půlhodinu později.

Bližší informace, mapa trati a přihláška je na www.galaxy-serie.cz

V průběžném pořadí Galaxy série 2010 po 7 závodech vedou mezi muži Stanislav Bambula a mezi ženami Michaela Picková. Poslední závod letošní Galaxy série se jede 25.9. jako Galaxy Catlike Zručský maraton v Kácově, kde se po závodě koná i slavnostní vyhlášení celkového pořadí Galaxy série 2010.

Comments are closed.