Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Turek osmý na Carpathian Race

Submitted by on Úterý, 6 Květen 2014No Comment
Turek osmý na Carpathian Race

Daniel Turek z Favoritu Brno skončil na výborné osmé příčce ve špičkově obsazeném závodě pro cyklisty do 23 let Carpathian Race, který se jel na území Maďarska, Slovenska, Česka a Polska a měl celkem šest etap.

Český výběr startující pod hlavičkou reprezentace tvořili závodníci Favoritu Brno Dan Turek, Michal Schlegel, Dominik Chlupáč a Petr Hampl doplněni o Františka Sisra z Dukly Praha.

O nejlepší dílčí výsledek se postaral Turek, který skončil devátý v časovce na 30 kilometrů. „Potvrdilo se moje očekávání, že právě časovka celý závod rozhodne. V sobotu i neděli byly sice těžké horské etapy, ale ani jednou nebyl cíl na kopci a vždycky se to sjelo, takže se rozhodovalo ve spurtu velkém skupiny,“ prozradil trenér Favoritu František Trkal.

„Časovka se jela ve zvlněném terénu, takže ani nebyly povoleny časovkářské speciály. Našim klukům se povedla výborně. Turek skončil devátý a na vítěze ztratil 1:12 min., i další kluci předvedli hodně dobré výkony. Schlegel byl čtrnáctý, Sisr patnáctý, Hampl sedmnáctý a Chlupáč pětadvacátý,“ rekapituloval trenér.

Výsledky jeho svěřenců ho těšily o to víc, že šlo o jeden z nejvýznamnějších závodů pro kategorii U23 v Evropě. „Na startu bylo 180 závodníků z 36 týmů, opravdu výborná konkurence. Proto považuji konečné osmé místo Turka za velmi dobré, navíc za něj získal i první body do žebříčku UCI. Vybojovali jsme i několik umístění v top 15, přičemž Sisr skončil v nejlepší patnáctce v každé etapě,“ chválil František Trkal.

Ve sprinterské soutěži byl Sisr druhý, Hampl čtvrtý mezi vrchaři a Schlegel pátý mezi závodníky do 21 let. „Kluci jeli vyrovnaně, všichni skončili v top 20 celkového pořadí a výsledkem bylo skvělé třetí místo mezi týmy, což je opravdu velký úspěch,“ dodal spokojený trenér.

Výsledky: 1. Mühlberger (Rak.) 16:05:40, 2. Grosu (Rum.) +4, 3. Kasperkiewicz (Pol.) +38, 4. Bouwman +40, 5. Hoekstra (oba Niz.) +1:04, 6. Warnier (Belg.) +1:10, …8. Turek +1:27, 11. Sisr +1:36, 13. Schlegel +1:43, 14. Hampl +1:44, 19. Chlupáč +2:08.

Družstva: 1. Cyclingteam Jo Piels (Niz.) 48:20:12, 2. Tirol cycling team (Rak.) +0:25, 3. Czech Republic +1:42

Comments are closed.