Home » Aktuální téma, MTB, Závody

Tomáš Slavík se po tvrdém pádu v Brazilií již připravuje v Chile

Submitted by on Čtvrtek, 13 Únor 2014No Comment
Tomáš Slavík se po tvrdém pádu v Brazilií již připravuje v Chile

Tomáš Slavík – Ghost/Redbull/RSP měl tvrdý pád při sobotní kvalifikaci CITY DH WORLD TOUR v Santos, Brazílie. V jedné z nejrychlejších pasáží tratě mu nečekaně explodovalo zádní kolo! Ve více než 50km/h dostal smyk, klouzal se přes 20 m a zastavil až nárazem do hrazení u tratě. Zázračně z tohoto pádu vyvázl bez zranění pouze s menšími odřeninami. Bohužel kvůli pádu nepostoupil do samotného závodu, kde měl bojovat o přední pozice s těmi největšími specialisty na městské sjezdy.

Tomáš Slavík – GoPro quali CRASH http://www.youtube.com/watch?v=Uo6r_VxtEy0

„Byl to jeden z nejhorších pádů, který jsem kdy měl. Je to noční můra všech závodníku. Pády v takové rychlosti, na betoně, schodech, mezi zdí a zabradlím – to je asi ten nejhorší scénář, který si může závodník představit. Poté co se mi vyzul zadní plášť bylo moje kolo absolutně neovladatelné a okamžitě mě otočilo o 180 stupňů a šel jsem tvrdě k zemi. Naštěstí jsem kromě pár měnších odřenin absolutně v pořádku. Byl to můj první závod v Santos, je to opravdový extrém mezi městskými sjezdy. Už v tréninkách jsem měl dobrý časy, kolo fungovalo skvěle a já se cítil výborně. Podle všech těchto skutečností jsem doufal ve výsledek v TOP3, ale technická závada mi dala stopku. Trochu mě to mrzí, ale je to pro mě velká zkušenost a o to víc chci zajet dobrý výsledek v Chile, kde máme za 12 dní další závod City DH world tour. Doufejme, že už bez smůly na patách…“

Tomáš je již v tuto chvíli v Santiagu v Chile, kde se připravuje na další závod. Za 2 dny se společně s Filipem Polcem přesouvají do horského střediska Nevados. O tom jak se mu bude zde dařit Vás budeme informovat!

Pro více atmosféry ze závodu v Santos sledujte přiložená videa!

Tomáš Slavík – EPIC mnts Santos, Brazil http://www.youtube.com/watch?v=gYZDeOc5NFQ

Slavik and Polc track preview – http://www.youtube.com/watch?v=UuH3Lrx-3Io

Slavik and Polc track walk – http://www.youtube.com/watch?v=oOWHlbeqfMU

Comments are closed.