Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Dominik Neuman obdivuje Cavendishe

Submitted by on Středa, 29 Leden 2014No Comment
Dominik Neuman obdivuje Cavendishe

Další novou posilou silničního týmu mužů Favoritu Brno je Dominik Neuman. Prostředí klubu však dobře zná, neboť je odchovancem Favoritu a s cyklistikou zde začínal ve 14 letech. Těší se na nové výzvy a doufá, že přechod do vyšší kategorie bez problémů zvládne.

Jsi odchovancem Favoritu Brno, ale nyní přestupuješ do týmu mužů. Co od toho očekáváš?

Velice si vážím toho, že jsem dostal příležitost závodit za Favorit Brno v mužské kategorii. Je to jeden z nejlepších týmů u nás. Jsou tu výborní závodníci a doufám, že budu platným členem týmu.

Jak těžký bude přechod z juniorské kategorie o třídu výš

Očekávám, že to bude velmi náročné. Ale doufám že přes zimu dobře potrénuji a naberu kondici na to, abych se mohl s muži měřit a pomohl týmu k dobrým výsledkům.

Těšíš se na spolupráci s Františkem Trkalem, který je bývalý výborný závodník a dnes úspěšný trenér?

Moc. Podle mě je to jeden z nejlepších ve svém oboru u nás a dokáže závodníky kvalitně připravit a motivovat.

Jaké budeš mít v sezóně ambice?

V první řadě budu chtít získat zkušenosti a co nejvíc pomoci týmu. Ale i já osobně bych se v některém závodě rád prosadil mezi nejlepší.

Co by mělo být tvou největší doménou?

Nejvíc by mi měly sedět rovinaté či mírně zvlněné závody, kde nebudou nějaké extrémní kopce. A hlavně bych se měl prosazovat ve spurtech, což je moje silná stránka.

Víš o nějakých rezervách, na kterých je třeba zapracovat?

Hlavně na výkonosti v kopcích a vytrvalosti, jelikož závody budou o dost další než v juniorské kategorii.

Můžeš trochu přiblížit svou cyklistickou minulost?

S cyklistikou jsem začínal ve 14 letech ve Favoritu Brnu, kde jsem působil celou svou dosavadní kariéru. Ve Favoritu jsem se věnoval od začátku hlavně silnici, ale doplňkově také dráze a cyklokrosu. V posledních letech jsem se však specializoval spíše na silnici a doplňkově i na dráhu.

Jakých výsledků v dosavadní kariéře si nejvíc ceníš?

Dvou druhých míst na českém poháru v juniorech a dále několika čtvrtých míst z českých pohárů tak z MČR na dráze. A dále sedmého místa na MČR na silnici a celkového 7. místa v českém poháru juniorů 2013.

Máš nějaký cyklistický vzor?

Prvním je sprinterský vzor v osobě Marka Cavendishe, jelikož obdivuji jeho pohyb v balíku před spurtem a také jeho fantastické zrychlení. A druhým vzorem je Francouz Thomas Voeckler pro svou bojovnost a schopnost nechat v závodě úplně všechno.

Comments are closed.