Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Trénink, Týmy & závodníci, Závody

Příprava na novou sezónu je v plném proudu

Submitted by on Pátek, 13 Prosinec 2013No Comment
Příprava na novou sezónu je v plném proudu

Silniční tým Favoritu Brno U23 už se v nové sestavě chystá více než tři týdny na sezónu 2014. Zatím se jedná převážně o všeobecnou přípravu. Závodníci za sebou mají i dvoudenní sraz, který měl spíše seznamovací charakter. „Sešli jsme se tam v kompletním složení. Chtěl jsem se všemi kluky individuálně hovořit o tom, co po nich chci. Máme v týmu řadu nováčků a bylo důležité, abychom si některé věci hned na začátek vyjasnili. Kromě toho jsme také zkoušeli oblečení a bavili jsme se o nadcházejících soustředěních i nástřelu závodního kalendáře,“ prozradil trenér František Trkal.

Jeho svěřenci zahájili přípravu kolem 15. listopadu a už za sebou mají i biochemické testy. „Minulou sezónu jsme si trošku protáhli. Bylo dobré počasí, takže jsme jezdili na kole asi do 20. října. Po zhruba měsíčním odpočinku jsme opět začali trénovat. Jedná se o trénink základní vytrvalosti. Kluci při lepším počasí jezdí na kole, ale kombinují to s pěší turistikou, během, posilovnou, plaváním nebo hokejem. Příprava je hodně pestrá, často trénují dvoufázově. Takto to bude pokračovat do Vánoc, během svátků si trochu odpočinou a dají si zhruba šest volnějších dní,“ informoval trenér.

Pak se trénink rozběhne opět naplno. „Už to bude tvrdší příprava, více do intenzity. Po Novém roce absolvujeme také testy na laktátovou křivku a od 25. ledna nás čeká týdenní soustředění v Krkonoších. Hned 2. ledna odjíždí lídr našeho týmu Dan Turek na individuální dvoutýdenní tréninkový kemp na Mallorku a po návratu se k nám připojí,“ informoval František Trkal.

Osmička závodníků Favoritu se připravuje na různých místech republiky. „Nejsilnější skupina je v Brně, kde máme Chlupáče, Hampla, Schlegela, Kukrleho a Neumana. Pro kluky je velký přínos, když mohou společně trénovat v takovém počtu. Turek se připravuje individuálně v Lanškrouně, Sekanina v Boskovicích a Záleský v Pardubicích, kde studuje vysokou školu,“ dodal trenér silničního týmu Favoritu U23.

Comments are closed.