Home » Aktuální téma, Cyklokros, Týmy & závodníci, Závody

Tomáš Paprtska si jel pro stříbro do Kutné Hory

Submitted by on Čtvrtek, 10 Říjen 2013No Comment
Tomáš Paprtska si jel pro stříbro do Kutné Hory
Cyklokrosový Toi Toi Cup má za sebou třetí díl, po Moravě se přesunul do středních Čech, konkrétně Kutné Hory. A všechny dosavadní závodní dny mají jedno společné, prvním vítězem se pokaždé stal závodník Remerx-Merida Teamu Kolín. Jakub Schierl totiž v žákovské kategorii dosud nenašel přemožitele.
Největšího úspěchu v úvodní části domácího poháru však dosáhl Tomáš Paprstka, který na tradiční kutnohorské trati přišel o vítězství až v závěrečném sprintu. I tak, stříbrná pozice je výborným úspěchem a celkově třetí místo s minimální ztrátou na lídra je velmi nadějné.
„Tomáš jel výborně, celý závod byl atraktivní především díky jeho aktivnímu přístupu, kterým roztrhal velkou čelní skupinu. A zapomenout nemůžeme ani na Filipa Eberla, který se vešel do desítky nejlepší,“ upozornil manažer týmu, Jan Slavíček.
Dobře si vedl i junior Lukáš Kunt, který skončil šestý a také nová posila týmu, Jaroslav Vojíř. Po velmi nevydařeném startu předjížděl kadetský mistr republiky horských kol jednoho soupeře za druhým a nakonec se dostal až na osmou pozici. Stejně je na tom v celkovém hodnocení, Lukáš Kunt dokonce drží místo třetí. „Oba jsou v kategorii prvním rokem a vedou si výborně. Jejich potenciál je opravdu velký,“ říká manažer týmu, Jan Slavíček. Po operaci zraněného ramene se pomalu zlepšují i výkony Eleny Vaníčkové. V Kutné Hoře skončila pátá, celkově ale drží třetí pozici, těsně před oddílovou kolegyní Janou Czeczinkarovou.
Stěhování Toi Toi Cupu z východu na západ pokračuje. V sobotu se jede v Milovicích, o den později v Lounech a i tady budou závodníci v oranžových dresech atakovat stupně vítězů.
Aleš VANÍČEK

Comments are closed.