Home » MTB, Týmy & závodníci, Za jízdy, Závody

MTB Životské hory 2011

Submitted by on Středa, 24 Srpen 2011No Comment
MTB Životské hory 2011

V sobotu 20. srpna se vydal jako jediný zástupce Galaxy Teamu Hranice na Opavsko, kde se konal třetí ročník MTB závodu Životské hory, Martin Sigmund. Zbytek týmu buď závodil jinde nebo odpočíval před dalším programem. Sigiho čekala pestrá trať se vším, co k horskému kolu patří – krátké technické výjezdy, prudké sjezdy, brody. Při výběru tras 30 či 55 kilometrů Martin ani na moment neváhal a samozřejmě zvolil tu delší. Potkaly jej technické problémy, které ho připravili o lepší umístění…

Oproti loňským ročníkům se na startu sešlo přibližně 300 závodníků na dlouhé trati, která měřila 55 km a asi účastníků na krátké trati, která byla dlouhá 30 km. Já jsem si zvolil samozřejmě tu dlouhou. Dokonce i počasí nám konečně přálo, a tak něco po jedenácté zazněl startovní výstřel a vydali jsme se s chutí na trať. Trasa je to opravdu krásná, jak dlouhé výjezdy, technické sjezdy a nemohly chybět ani single treky, které jsem si konečně i já začal užívat :-)

Konečně jsem začal pociťovat sílu v nohách: Jel jsem ve skupince okolo 20. místa, kde nás bylo pět a o tempo jsem se staral hlavně já. Jakmile jsem odstřídal, tak tempo kleslo, tak jsem šel znova na špici a tak to bylo pořád do kola. Několikrát jsem se pokusil o únik, ale ani jednou to nevyšlo, vždycky se spojili a dojeli si mě. Asi 10 km před cílem mi začalo v kole něco rachotit, tak jsem musel zastavit a zjistit příčinu. Ta příčina byla prdlá špice na zadním kole. Rychle jsem ji zaháknul o jinou, ať mi tam nelítá a pokračoval dál, ovšem už trochu opatrněji, jelikož kolo mi trochu lítalo.

Skupinku jsem už nedojel a spíše si hájil pozici před dotírající skupinou, která na mě zezadu útočila o sto šest. Nakonec se mi to podařilo a v kategori jsem dojel na 10. místě. Trocha zklamání, ale co naplat.

Absolutním vítězem se stal Jan Jobánek (Merida Biking Team), mezi ženami zvítězila Kateřina Hraběová ( No Limit Bike Team).

Martin Sigmund

Comments are closed.