Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Turek nejlepší v Hlohovci, Hampl desátý v Rakousku

Submitted by on Středa, 3 Duben 2013No Comment
Turek nejlepší v Hlohovci, Hampl desátý v Rakousku

Daniel Turek, jeden z lídrů silničního týmu mužů Favoritu Brno, ukázal hned na prvním závodě sezóny výbornou formu.  Ve Velké ceně Hlohovce na jihu Moravy vyhrál kategorii do 23 let a mezi elitou skončil pátý. Závod měřil sto kilometrů a na startu se sešla výborná konkurence se všemi nejlepšími českými týmy. „Chtěli jsme závodit hodně aktivně, chytat důležité úniky, a to se nám dařilo. Dvě kola jel v úniku Hampl, a když se dvě kola před cílem zrodil rozhodující únik, měli jsme tam Turka,“ pochvaloval si trenér František Trkal.

Vedoucí šestice, v níž měly zastoupení všechny silné týmy, přijela do cíle s náskokem 35 vteřin. „Dan jim zkusil nastoupit asi na kilometru, ale pohlídali si to. Věděl, že není nejlepší sprinter a v té skupině jich bylo dost. Přesto dojel pátý a podal výborný výkon. Stejně jako většina ostatních. K některým závodníkům jsem měl sice určité výhrady, ale dvě třetiny týmu fungovaly výborně,“ uvedl trenér.

Na Velikonoční pondělí jsme startovali na úvodním závodě rakouského Tchibo Cupu v Leondingu. Z borců Favoritu skončil nejlépe desátý Petr Hampl, v kategorii do 23 let mu patřila druhá příčka. Vítězství vybojoval v kvalitně obsazeném závodě Rakušan Riccardo Zoidl, který nedávno skončil pátý v elitním závodě Coppi-Bartali v Itálii.

„Na startu bylo 157 lidí a jsem rád, že jsme se opět neztratili. Ti, se kterými jsem nebyl v sobotu úplně spokojen, se chytli. Kluci si pomáhali, fungovali jako tým a je vidět, že se neztratí ani v nabité mezinárodní konkurenci, což je skvělé pro jejich sebevědomí,“ řekl František Trkal.

„V prvním úniku jsme měli Turka, v tom hlavním, který vydržel 100 kilometrů, byl spolu s dalšími dvanácti závodníky Záleský. Milan byl třikrát třetí na horské prémii, jednou druhý na sprinterské a musím ho pochválit. V závěru se jely čtyři okruhy s kopcem a patnáct kilometrů před cílem tu skupinku s Milanem dojeli. Peloton se nadělil, prvních pět lidí přijelo do cíle po jednom, ale za nimi byla skupina 20 lidí, v níž jsme měli hned trojnásobné zastoupení. Jsem s vystoupením týmu spokojen,“ dodal trenér Trkal.

Výsledky – VC Holohovce: 1. Hunal (Sparta Praha) 2:25:04, 2. Kratochvíla (ARBÖ Gerbürder Weiss), 3. Bucháček (Bauknech-Author) oba stejný čas, 4. Kaňkovský (Dukla Praha) +1, 5. Turek (Favorit Brno, 1. v U23) +1, … 13. Hampl (5. U23), 16. Záleský (7.), 17. Kukrle (8.), 19. Ehrenberger, 27. Schlegel (junior), 49. Valeš, 59. Chlupáč (všichni Favorit Brno).

Tchibo Cup v Leondingu: 1. Zoidl (Rak.), 2. Golcer (Slovin.), 3. Tybor (SR/Dukla Trenčín), … 10. Hampl (2. v U23), 22. Turek, 23. Chlupáč, 45. Ehrenberger, 50. Záleský, 63. Kukrle, 88. Valeš (všichni Favorit Brno).

Comments are closed.