Home » Aktuální téma, MTB, Závody

Vendula Kuntová a začátek závodní sezóny na Kypru

Submitted by on Sobota, 9 Březen 2013No Comment
Vendula Kuntová a začátek závodní sezóny na Kypru
Většina závodníků Remerx-Merida Teamu Kolín intenzivně trénuje na nadcházející sezónu, někteří se ale již postavili na start. Konkrétně nová posila v oranžových barvách, Vendula Kuntová. O víkendu absolvovala skvěle obsazený tříetapový závod Afxentia, který je na Kypru součástí tradičního Sunshine Cupu.
Úvodní časovka na 5,6 kilometru dopadla průměrně, 24. místo a jen minimální odstup od nejlepších českých účastnic, Karly Štěpánové a Jitky Škarnitzlové. „Na horském kole závodila naposledy v červenci, prodělala mononukleózu, takţe to není až tak špatné. Závodní pauza je ale znát,“ hodnotí vstup do sezóny manažer týmu Jan Slavíček.
Druhý den patřil fyzicky i technicky těžkému půlmaratonu Point to Point po cestách a trailech kyperského pohoří Macheras. „Myslím, že na Vendulu dopadla únava z předchozího dne. Dlouho nebyla v závodním nasazení, a to se projevilo. Jelo se hodně ve vysokých intenzitách, už na začátku byl dlouhý široký kopec jako na klasických maratonech. Žádná technika a tam hodně ztratila. V singlech si pak něco sjela, ale celkově to nebylo ono,“ dodává Slavíček. Vendula se ovšem nevzdala a další den, při klasickém cross country se předvedla ve výborném světle. „Osmnácté místo, dobrý výkon. Je vidět, ţe tyhle závody ji sedí ze všeho nejvíc. Za celkové umístění navíc získá 26 bodů UCI, což je slušný počin,“ hodnotil nakonec kyperské představení Venduly Kuntové Jan Slavíček.
Na ostrově ve Středozemním moři je také další člen kolínského A týmu, Filip Eberl. „Oba tento týden čeká ještě trénink a Vendulu nedělní závod kategorie C1. Opět očekávám kvalitní konkurenci a doufám v umístění do 15. místa. Hned potom odlétáme domů a další závod bude až 24. března v rakouském Langenlois, kde už pojede i Filip,“ nastínil další program Jan Slavíček.

Aleš Vaníček

Comments are closed.