Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Denisa Bartošová přestupuje do CK FESO PETŘVALD

Submitted by on Neděle, 13 Leden 2013No Comment
Denisa Bartošová přestupuje do CK FESO PETŘVALD

Denisa Bartošová započala svou cyklistickou kariéru v roce 2010 jako členka sportovního klubu Maxbike Orlová. Ještě jako juniorská závodnice na sebe upozornila výbornými výsledky v MTB závodech regionální, krajské, ale i mezinárodní úrovně, kdy se jí podařilo vybojovat celkové medailové umístění v Českopolském MTB poháru Silesia cup. Již tehdy dávala tušit, že je to cyklistka mimořádného talentu a že roste ve výraznou osobnost Moravskoslezské cyklistiky s potenciálem rozvoje výkonnosti a prosazení se v české ženské cyklistice.

Rok 2011 znamenal přechod z juniorské kategorie do kategorie žen, ve které zvítězila v ČP MTB půlmaratonu, ke kterému přidala mnohá pódiová umístění v krajských MTB XC soutěžích a celkové druhé místo v GP MTB Euroregionu Silesia.

Rok 2011 rovněž znamenal první závodní starty v silniční cyklistice na krajských i českých pohárech. Vítězstvím v závodě ČP do vrchu Bahenec poukázala na své vrchařské předpoklady a schopnosti, které zároveň potvrzovala  převahou v závodech Moravskoslezského a Slezského poháru.

V závěru sezóny vyjela druhé místo v netradičním kopcovitém kriteriu ČP v Kopřivnici a dosáhla celkového patnáctého místa v Českém Poháru.

Koncem roku došlo k rozhodnutí a předsevzetí věnovat se v sezóně 2012 především silniční cyklistice, a to se zaměřením uspět v závodech ČP a vyzkoušet si závody s mezinárodní konkurencí.

Potvrzením správné cesty v té době dvacetileté závodnice bylo jarní celkové třetí místo na Velké ceně Olomouce a celkově páté místo v silničním Českém Poháru.

Podařily se i starty v závodech se zahraniční účastí, jak v závodě Tour de Feminin v Krásné Lípě, který byl pro ni první velkou zkouškou a sbíráním zkušeností z mezinárodního etapového závodu, ve kterém dojela na 54. místě z celkového počtu 102 závodnic, tak v závodě Tour Cycliste Féminin International de l’Ardèche ve Francii, který absolvovala
za Czech Mix team. Tyto závody znamenaly obrovské poznání, školu závodnických dovedností, taktiky a spolupráce v prostředí velkého etapového závodu v konkurenci vyspělých závodnic národních reprezentací.

Účastí na těchto závodech dokázala schopnost nejen dojíždět etapy, ale především aktivně pracovat v závodě, a to jak pro výsledek svůj, tak pro výsledek celého týmu.

Denisa před sezonou 2013 přestupuje do týmu CK FESO PETŘVALD a tento rok 2013 je pro Denisu předsevzetím výkonnostního růstu a závodních dovedností, které by chtěla prezentovat v závodech ČP, mezinárodních závodech jak u nás, tak i v zahraničí, a které by vyústily v nominaci na silniční ME závodníků do 23let.

Michal Frantík

Comments are closed.