Home » Aktuální téma, Foto, Pozvánky k závodění, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Silniční sezona startuje tradiční Bíteší v neděli 27. března

Submitted by on Pátek, 18 Březen 2022152 Comments
Silniční sezona startuje tradiční Bíteší v neděli 27. března
  1. ročník nejtradičnější české jarní klasiky se vrací k formátu z roku 2019. Start i cíl populárního závodu tak bude ve Velké Bíteši. 162 kilometrů dlouhá „Bíteš“ odstartuje v neděli 27. března a je zároveň 1. závodem České poháru v silniční cyklistice Škoda Cup 2022. Pandemie nemoci covid-19 výrazně zasáhla do posledních dvou plánovaných ročníků tohoto závodu. V roce 2020 musela být akce na poslední chvíli zrušena a loni odložena na 17. dubna, kdy se pořadatelé z TJ Favorit Brno rozhodli změnit směr závodu z důvodu splnění podmínek pořádání akcí v nouzovém stavu. Akce se v té době mohli konat pouze bez diváků, proto se začínalo na brněnském velodromu, kde byl také dojezd. Letos se závod vrací k trase z roku 2019. Závod, který se jede pod záštitou starosty města pana Ing. Milana Vlčka, odstartuje na Masarykově náměstí ve Velké Bíteši ve 12 hodin a peloton najede na první okruh dlouhý 70 kilometrů vedoucí přes Domašov, Ostrovačice, Popůvky a Veselku do brněnských Kohoutovic, kde bude první vrchařská prémie. Přes brněnské Bosonohy, Říčany, Rosice a Zastávku (zde bude druhá a třetí vrchařská prémie) se vrací do Velké Bíteše (na cílové pásce jsou připraveny rychlostní prémie) a závodníci se opět vydají na zkrácený okruh přes Zastávku (38 km) a o vítězi by se mělo rozhodnout na 18 kilometrů dlouhém okruhu mezi Velkou Bíteší a Osovou Bítýškou. Tento okruh se pojede třikrát a o vítězi by měl rozhodovat vítr, poziční jízda a týmová taktika. V roce 2019 na stejné trati zvítězil Jakub Otruba z týmu Elkov Kasper. Z šestičlenné čelní skupiny zaútočil 6 kilometrů před cílem a do cíle dorazil sám před Poláky Maciejem Paterskim a Pawlem Franczakem. Loňské vítězství na odlišné trati obhajuje Michael Kukrle. Mistr České republiky před rokem závodil v barvách Elkov Kasper, letos bude reprezentovat český národní tým a opět se řadí mezi největší favority.

152 Comments »

  • link bokep said:

    I?ve read a few just right stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting. I surprise how a lot attempt you set to create such a great informative website.

  • film porno said:

    I?ve read some excellent stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting. I surprise how a lot attempt you place to make this kind of fantastic informative website.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.