Home » Foto, Týmy & závodníci, Za jízdy, Závody

Favorit Brno – soustředění k mistrovství republiky a závody

Submitted by on Středa, 13 Červen 2018No Comment
Favorit Brno – soustředění k mistrovství republiky a závody

Soustředění k mistrovství republiky a závody v Rakousku 

Tým Favoritu Brno má za sebou pětidenní soustředění směrem k mistrovství republiky, které proběhne za necelé dva týdny v Karlových Varech (časovky) a Plzni (silniční závody). „Šlo o soustředění jak pro muže, tak i pro juniory a jednu juniorku. Jedou šampionát ve stejném termínu, takže jsme se rozhodli, že přípravu uděláme společnou,“ vysvětlil trenér mužů Favoritu František Trkal. „Přístup všech byl výborný. Viděl jsem na nich, že do té dřiny mají chuť a doufám, že to na šampionátu prodají,“ dodal trenér. Na závěr soustředění absolvoval v neděli s muži závod Rakouského poháru. Sekanina dojel 18., Hampl 41., Procházka 43. a Cihlář 45. „Procházka jel v 12 členné skupině uprchlíků, ale měli jsme trochu smůlu, protože ho potkal technický problém ve špatném místě. Než jsme se k němu s autem dostali, tak ztratil kontakt. Dvě třetiny lidí z toho úniku dojelo takto do cíle,“ přiznal František Trkal. „Radost jsem měl z vystoupení juniorů na Českém poháru v Jeseníku. Voneš byl po náročném soustředění druhý a Jandová sedmá,“ prozradil. Pro muže Favoritu bude generálkou na domácí šampionát etapový závod Lidice, který startuje od pátku do neděle.

Premiérový Český pohár v Jeseníku a stříbro pro Favorit

Na krásných silnicích v předhůří Jeseníků se v neděli konal premiérový Český pohár ve Vidnavě. I přes to, že aktuálně vrcholí trénink na mistrovství České republiky a pro naše závodníky to byl závěrečný den velmi náročného tréninkového mikrocyklu, povedly se i velmi dobré výsledky.   Žáci dojížděli závod v početné skupině, kde jsme měli tři závodníky a v technickém posledním kilometru se dokázali protlačit do první patnáctky Štěpán Telecký a Matěj Hytych, který je závod od závodu lepší. Kadeti Štěpán Široký a Petr Vavruša byli postiženi pádem, vše se naštěstí obešlo bez vážnějších následků, výsledkově, ale byli odsunuti až ke třicátému místu. Družstvo juniorů bylo opět oslabeno o Vojtu Řepu, který se stal již stabilním členem reprezentačního výběru a podílel se na 2. místě Karla Vacka a celé reprezentace na světovém poháru v Německu. Většina týmu však měla náročný tréninkový kemp zakončený právě závodem ve Vidnavě. I přesto se podařil vynikající výsledek, když Jan Voneš vyhrál hlavní skupinu a to mu vyneslo druhé místo za sólovým Janem Kašparem z Mapei. „Závod nebyl lehký, únava byla znát. Snažili jsme se mít závod pod kontrolou a vytěžit z toho maximum.“ konstatoval Honza. „Kluci teď měli opravdu náročný program a těší se na odpočinek a vyladění formy k MČR. Na závodech se nám daří, nálada v týmu je dobrá, takže doufáme v kvalitní výsledky.“ Těší se na budoucí závody trenér Lukáš PETR. Vynikajících výsledků dosáhly ostatní členové SCM2020, zvláště děvčata drtí konkurenci a Anna Jaborníková ze Sportocomplex Břeclav nedala nikomu šanci a zvítězila v žákyních. Záhy ji napodobila Tereza Obořilová z Drahanského sportu a zvítězila v kadetkách. Oběma děvčatům gratulujeme.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.