Home » Foto, Pozvánky k závodění, Za jízdy, Závody

Oslavy 130. výročí založení K.V.P. a Setkání velocipedistických klubů OČÚJV 23. 9. 2017 v Písku

Submitted by on Pátek, 8 Září 2017No Comment
Oslavy 130. výročí založení K.V.P. a Setkání velocipedistických klubů  OČÚJV 23. 9. 2017  v Písku

Oslavy 130. výročí založení K.V.P. a Setkání velocipedistických klubů  OČÚJV se uskuteční v sobotu  23. 9. 2017  v Písku

Již v pátek 22.9. se mohou zájemci z řad velocipedistů zapojit do akce Na kole bezpečně po Písku, jež proběhne v  rámci Dne bez kol s účastí všech příchozích cyklistů. Sraz v 16.15 na Velkém náměstí. Info: zde

Jedná se o doprovodnou akci!!!!

Oslavy – sobota 23.9.2017

Sraz velocipedistů a účastníků proběhne od 8.30 – 9.25 před restaurací U Reinerů a jejich presence  v Hudebním pavilonu v Palackého sadech.

Zahájení je plánováno na 9.30 nástupem vlajkonošů, uvítáním hostů a velocipedistů z jiných klubů, proslovy, atd.

Zde prosíme, aby kluby své vlajky vzaly s sebou a mohly se tak na veřejně presentovat.

Poté by měla (v cca 10.15) proběhnout Soutěž v běhu s obručí na závodní dráze v Palackého sadech. Z časových důvodů bude počet startujících omezen, patrně po 12-ti účastnících v soutěži dam i pánů.

Kriteriém pro příjem účasti bude pouze to, kdo se dříve přihlásí, tak ten bude závodit.

Následovat bude jízda  velocipedistů  městem přes  Nerudovu ulici,  Havlíčkovo a Velké  náměstí, ke Kamennému mostu. Zde na prostranství mezi mostem a domem U Slona by měly být předvedeny pro širokou veřejnost velocipedistické reje pánů z ČKV 1880 Praha na vysokých kolech –(již potvrdili účast) a dam a pánu z Bicycleclubu Zbraslav (v jednání – dovolené ).

Poté zpět na Velké a Alšovo náměstí ke kostelu Panny Marie a přes Putimskou bránu k návštěvě Křižíkovy vodní elektrárny Královského města Písek.

V cca 12.00 – Celodenní výlet – po zastávce na Kamenném mostě  odjezd velocipedistů na výlet  ( 18km ) po trase: po břehu řeky Otavy k restauraci Smeták, Zátavský most, Soutok Otavy s Blanicí, Putim.

Zde plánujeme vložené závody velocipedistů v kategoriích dam a pánů – V nejpomalejší jízdě všech kategoriích a Jízdě dam a pánu jakož i v Jízdě na vysokém kole – pánové.

Dále by zde měla proběhnout módní přehlídka a odpočinkové posezení s občerstvením a hudebním doprovodem – vše plánováno na hřišti Sokola Putim a na hrázi Podkostelního rybníka.

Po vyčerpání programu následně lesem přesun do cíle výletu – Smrkovic.

Cca  17.30 a déle

Večeře s velkým zábavným večerem na počest všech účastníků a vítězů závodů píseckých – poháry, ceny v hostinci Na Nové ve Smrkovicích. Předání pohárů a cen.

Předání předsednictví Obnovené České Ústřední Jednoty Velocipedistů pro rok 2018 pořádajícím K.V.P. – nástupujícímu předsednickému klubu ( Podrušnohorci ? – Honza Fulík je mimo ČR – takže zatím nepotvrzeno).

Po vyčerpání programu volná zábava v tancích a zpěvu  dle sil velocipedistů a jejich doprovodů a to vše za součinnosti hudebního tělesa v živém provedení.

Ve Smrkovicích  v hostinci Na Nové (městská část vzdálená od místa zahájení 3 km po rovině) bude možno zanechat velocipedy pod uzamčením do druhého dne.

Další informace včetně plakátu budeme sdělovat podle aktuálnosti postupně prostřednictvím mailu a na webových stránkách – velocipedistepisek.cz

Pavel Kozák

předseda K.V.P. a předsedající OČÚJV

Comments are closed.