Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Velkou cenu Hlohovce vyhráli Martin Hunal a Pavlína Šulcová

Submitted by on Neděle, 31 Březen 2013No Comment
Velkou cenu Hlohovce vyhráli Martin Hunal a Pavlína Šulcová

Martin Hunal ze Sparty Praha se stal prvním vítězem letošní silniční cyklistické sezony. Martin Hunal vystoupil na nejvyšší stupeň v závodu Trofeo Cinelli – Velké ceně Hlohovce 2013. Muži absolvovali závod na 98 kilometrů.
Na startu letošní premiéry se sešla v silné konkurenci stovka českých mužů a za poměrně přijatelného počasí a v bezvětří se od začátku někdo pokoušel o úniky. Vždy se však hlavní pole sjelo a vyšel až únik pětici cyklistů dvě kola před koncem. Ve skupině byl i vyhlášený spurter Alois Kaňkovský z Dukly Praha a vítěz loňského seriálu Českého poháru Tomáš Bucháček z Bauknecht Author.

Oba se v závěru hlídali a toho využil Martin Hunal, který si dojel pro prvenství, druhý za ním spurtoval Jakub Kratochvíla (ARBÖ Gerbürder Weiss – Oberndorfer) a třetí skončil Bucháček.

Kategorie ženy elite startovala s kategorií juniorů a muži – hobby. Nejlépe si v pelotonu počínala úřadující mistryně ČR Pavlína Šulcová,  která se neustále pohybovala v popředí pelotonu, kde hýřila aktivitou. I když také poznala v předposledním kole tvrdost silnice když v Hlohovci spadla v jedné ze zatáček, naštěstí okamžitě nasedla na kolo a vrátila se do boje o první příčky.

A v závěru svoje kvality potvrdila, když ve své kategorii zvítězila. Dobře se také v pelotonu pohybovala Irena Berková, která se umístila na druhém místě. Kdo bojoval do posledních metrů bojoval o stupně nejvyšší.  Třetí místo obsadila dráhařská reprezentantka Lucie Záleská a čtvrté místo obsadila aktulální mistryně světa z bodovacího závodu na dráze Jarmila Machačová (obě Dukla Praha)

V kategorii ženy hobby zvítězila Jiřina Ščučková před Voráčovou.

V kategorii juniorek zvítězila Kateřina Miškovská.

Výsledky:

Muži (98 km):

1. Hunal (Sparta Praha) 2:25:04, 2. Kratochvíla (ARBÖ Gerbürder Weiss – Oberndorfer), 3. Bucháček (Bauknecht – Author) oba stejný čas, 4. Kaňkovský (Dukla Praha) +1, 5. Turek (Favorit Brno) +1, 6. Koudela +7, 7. P. Vakoč (oba Etixx – Ihned) +36, 8. Lechner (ARBÖ Gebrüder Weiss  – Oberndorfer) +36, 9. Bláha (Dukla Praha) +36, 10. Boudný (ČS Specialized) +37,  12. Milan Kadlec /mistr ČR 2012/(Dukla Praha)

Ženy (55 km):

1. Šulcová (Bauknecht Author) 1:24:47, 2. Berková (Amenity Extrem Sport) +3, 3. Záleská +14, 4. Machačová (obě Dukla Praha) +14, 5. Stodůlková (Česká spořitelna Specialized) +3:01, 6. Kadlecová (SR) +3:01.

Comments are closed.