Home » MTB

Slavík a Prokop na bedně v Itálii

Submitted by on Pondělí, 2 Srpen 2010No Comment
Slavík a Prokop na bedně v Itálii

Tomáš Slavík již potřetí v letošní sezoně zajíždí 2. místo a tímto výsledkem potvrzuje svoji aktuální formu pár týdnů před závěrečným závodem Světového poháru a hlavně Mistrovstvím Světa, jakožto vrcholem sezony! V italském Val di Sole nestačil pouze na Švýcara Rogera Rinderknechta (BMC), třetí místo vybojoval Michal Prokop (AGang), až čtvrtý skončil úřadující mistr světa Australan Jared Graves (Yeti Fox Shox). Právě on se stane vítězem světového poháru 2010, Slavík na druhém místě ztrácí 135 bodů.

“ Dráha ve Val di Sole mi docela seděla, v kvalifikaci jsem jel bez chyb a zajel pěkné 4. místo, což mi zajistilo až do semifinále výběr první dráhy, což je základ. Trať působila technicky nenáročně, ale opak byl pravdou. Povrch byl šíleně prašný, kluzký, a sebemenší chyba v zatáčkách znamenala pád. Závodem jsem procházel bez problému z prvních míst, až v semifinále jsem se potkal s pozdějším vítězem Rinderknechtem, který mě z vnitřní dráhy dokázal porazit. Ve finále jsem jel z venkovní dráhy, takže jsem zvolil trochu jinou taktiku jízdy než je u mě zvykem a vyplatilo se.  Chleba se lámal v druhé zatáčce, odkud jsem vyjel na 3. místě. Po trati předjíždím Prokopa a začal jsem atakovat první místo, na které jsem už bohužel nedosáhl, i když chyběl opravdu malý kousek. Loni jsem byl třikrát pátý, letos třikrát druhý. Třeba budu příští rok třikrát první. Ale každopádně spokojenost s dnešním výkonem

V celkovém pořadí je Tomáš Slavík stále na 2. místě za Jaredem Gravesem, který má náskok 135bodů a tudíž se stal už celkovým vítězem i za předpokladu, že by Tom poslední závod dokázal vyhrát. Třetí místo pak náleží teamovému kolegovi Wichmanovi, který jako jediný může ohrozit Slavíkovo druhé místo a to pouze za předpokladu, že by byl nejhůře druhý a Slavík se nezúčastnil posledního závodu Světového poháru ve Windhamu (USA).

RSP mountainbike team opět dokázal zvítězit v pořadí mezi UCI trade teamy a je již jasné, že RSP se stane celkovým vítězem mezi teamy v disciplíně fourcross!

Reportáž z Val di Sole můžete sledovat DNES v 19:35 na ČT1 ve sportovních zprávách Branky, Body, Vteřiny.  Další epizodu z dílny RSP očekávejte přibližně v půlce týdne.

Comments are closed.