Home » Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Za jízdy, Závody

Turek mistrem republiky v časovce, Schlegel druhý!

Submitted by on Úterý, 2 Srpen 2011No Comment
Turek mistrem republiky v časovce, Schlegel druhý!

Daniel Turek a Michal Schlegel, závodníci Favoritu Brno, se kterými spolupracuji v rámci svého Cyklotréninku, zazářili na mistrovství republiky juniorů a kadetů v Příbrami.

Turek získal v časovce titul mezi juniory, Schlegel se stal v kategorii kadetů vicemistrem republiky. „Je to skutečně velký úspěch. Dan obhájil loňský titul rozdílem třídy, druhého Tkadlece z Prostějova porazil o minutu. Časovku jsem jel za ním v autě a musím říct, že zajel výborně. Chystali jsme se na ní a věřil jsem v jeho sílu. Jsem rád, že potvrdil roli největšího favorita. Bylo jasné, že cokoliv jiného než obhajoba bude neúspěch,“ radoval se trenér František Trkal.

Michal Schlegel podal rovněž výborný výkon, ale nakonec skončil těsně druhý. Za vítězným Sekaninou zaostal o 6 vteřin. „Michal startoval v minulém týdnu na olympiádě dětí a mládeže v Turecku, takže jsme na časovku nemohli těsně před šampionátem speciálně trénovat. Ale nechci se na to vymlouvat, i on zaslouží velikou pochvalu.“

M ČR mládeže probíhá v prvním srpnovém týdnu na příbramských silnicích. Úterý 2. , ve  čtvrtek 4.  na trati Dlouhá Lhota – Dobříš a zpět časovka jednotlivců a družstev. V sobotu 6. na tradičním okruhu v Pičíně končí mistrovský týden silničním závodem.

František Trkal

Comments are closed.