Home » Foto, MTB, Týmy & závodníci, Za jízdy, Závody

BIKE VÍKEND MTB v Peci pod Sněžkou

Submitted by on Středa, 22 Červen 2011No Comment
BIKE VÍKEND MTB v Peci pod Sněžkou

Uplynulý víkend byl náročný nejen pro závodníky REMERX CYCLING TEAMU KOLÍN, ale také pro ty z členů klubu, kteří se podíleli na organizaci BIKE VÍKENDU MTB, v jehož rámci se konal v Peci pod Sněžkou 4. závod ČP MTB XCO. Veškeré příprav, jak ty organizační, tak i ty tréninkové probíhaly vesměs za teplého, slunečného a především suchého počasí. V sobotu 18. června však bylo vše jinak…

I když páteční večerní obloha byla ještě plná hvězd, nad ránem visely nad Pecí šedé mraky a z nich se valil déšť. Ten sice po rozednění ustal, ale změny, které na trati způsobil, byly značné. Někomu vyhovovaly více, někomu méně. Podmínky však měli všichni závodníci úplně stejné…

janaNa rozmary počasí asi nejvíce doplatili žákovské kategorie, které startovali hned v 9:00 hodin ráno. Jediný z našich mládežníků, kdo se dokázal s nástrahami mokré trati poprat na jedničku, byla Jana Czeczinkarová. Počínala si na trati výborně, dojela si zaslouženě pro druhé místo mezi děvčaty a stále bojuje o prvenství v celkovém hodnocení poháru, ke kterému ji v tuto chvíli chybí pouhých pět bodů. Velmi slušný závod zajel i Lukáš Kunt, přesto však jeho výkon na stupně vítězů nestačil. Dokončil na čtvrtém místě. Pavlu Křížkovi vůbec nesedla mokrá běhavá trať a obsadil konečné osmé místo, Dáda Březinová, která se potýkala s drobnými žaludečními problémy, si dojela pro šestou příčku.

V kategorii kadetů jsme se žádných velkých změn oproti minulým závodům nedočkali. Nejlepší výkon již tradičně předvedl Vašek Vomáčko, který dokončil šestnáctý. Ostatní chlapci se umístili ve třetí desítce.

Jeden z těch, kterým smekavá mokrá trať sedla, byl v juniorech Tomáš Bohata. Vedl si výborně a pokračuje tak ve zlepšujících se pohárových výsledcích. Po šestém místě z Boskovic, pátém z Aše, čtvrtém z Plzně to v Peci dalo konečně na bednu a Tomáš zaslouženě mohl při vyhlašování výsledků vystoupit na bronzový stupínek. Nejen výborný výsledek, ale také předvedený výkon a nevelká ztráta na absolutní čelo, jsou velkým příslibem směrem k mistrovství ČR… Další z našich zástupců v juniorské kategorii Kuba Cozl dokončil dvacátý.

Juniorka Zuzka Pirzkallová dlouho bojovala o medailovou třetí pozici. O tu se však v závěru závodu vlastními chybami připravila. Bojovala s technickými nástrahami trati, padala a tak pro ni nakonec v cíli zbyla nepopulární brambora.

eltaOdpolední závod elity mužů se jel na již celkem vyschlé trati. Filip Eberl ukázal svým výkonem, že je v našem teamu stále jednička. Podařilo se mu navázat na výborný výkon z Plzně a i když po náročném nájezdu do terénu se nemohl dlouho dostat do tempa, ve druhé půli závodu šel jeho výkon rapidně nahoru a výbornou jízdou dokázal vybojovat konečné šesté místo. Marek Rauchfuss absolvoval v minulém týdnu povinný školní kurz a výpadek tréninku byl na jeho výkonu drobně znát. 100% výkon v Peci určitě nepodal a tak konečné desáté místo bylo asi jeho možným maximem. Výkon Tomáše Paprstky byl určitě ovlivněn mokrou klouzavou tratí. Za sucha by se jistě do první desítky prosadil. Bláto však není to, co by vyhledával a tak mu v cíli do top ten tři příčky chyběly. Tomáš Pešek se letos zatím spíše trápí. Jeho výkony neodpovídají úřadujícímu mistru ČR v kategorii U23 a my budeme držet palce, aby na letošním mistráku Teplicích zajel tak dobře, jako minulý rok v Kuřimi. V Peci to zatím bylo 14. místo.

Kompletní výsledky 4. závodu ČP MTB XCO naleznete zde…

V neděli se pak na trati žákovského pohárového okruhu konal OPEN závod cross-country, který se zároveň jel jako Mistrovství Středočeského kraje, které naši závodníci zcela ovládli. Krajskými přeborníky jsou pro rok 2011 Lukáš Kunt, Jana Czeczinkarová, Zuzka Pirzkallová, Vašek Vomáčko, Tomáš Bohata a Filip Eberl!!!

Výsledky OPEN závodu si můžete přečíst tady…

www.remerx-team.cz

Comments are closed.