Home » Foto, MTB, Pozvánky k závodění, Za jízdy, Závody

Bike Cup 2016 míří na Lipno, startovat bude i mistryně ČR v cross country Karla Štěpánová

Submitted by on Pondělí, 6 Červen 2016No Comment
Bike Cup 2016 míří na Lipno, startovat bude i mistryně ČR v cross country Karla Štěpánová

Po dvou úspěšných závodech v Machově a Tálíně se seriál Mercedes-Benz Bike Cup 2016 přesouvá na Lipno, kde zastihne přípravy Olympijského parku Rio-Lipno. Příznivcům horských kol a aktivního způsobu života nabídne Bike Cup v sobotu 18. června zajímavé tratě, originální doprovodný program pro děti a po závodech i koncerty známých kapel. Na start se postaví úřadující mistryně České republiky v olympijském cross country Karla Štěpánová.

O Bike Cupu Lipno jsem se dozvěděla od svého trenéra Libora Oplta, který mi závod doporučil. Jako hrdá Jihočeška jsem dlouho neváhala a rozhodla se tuto akci v rodném kraji podpořit. Celé Jižní Čechy už teď žijí letní olympiádou a věřím, že mi fandili i v nominačních závodech. Na posledním závodu světového poháru v Albstadtu jsem zajela třicátá, uvidíme, co předvedu tento víkend v La Bresse,“ říká s úsměvem Štěpánová, která závodí za tým Kona Cycling Point.

Závod Mercedes-Benz Bike Cup Lipno provede jezdce krásnými lesy, které jsou v péči Vojenských lesů a statků i pestrou jihočeskou krajinou, která je součástí CHKO Šumava. Odměnou za zdolání několika stoupání pak budou všem účastníkům závodu výhledy na vodní hladinu Lipna a na hraniční hřebeny NP Šumava a Novohradských hor. V případě dobré viditelnosti budou moci závodníci spatřit i vrcholky Alp. Závodníkům budou k dispozici dvě základní trasy. Delší Trasa A bude měřit 66 km s převýšením 1538 m. Kratší Nova jízda bude mít 33 km a převýšení 769 m. Start i cíl závodu bude umístěn nad turistické město Horní Planá, odkud se jezdci poprvé budou moci pokochat krásným výhledem na Lipenskou přehradu. „Trasy jsme vybírali společně se starostou Horní Plané Jiřím Hůlkou i se zástupci Vojenských lesů a Chráněné krajinné oblasti Šumava. Chtěli jsme, aby si účastníci užili co nejvíce krásné přírody, mohli se pokochat překrásnými výhledy, ale aby přitom nedocházelo k narušení překrásné šumavské přírody,“ říká Jiří Mánek z Turistického spolku Lipenska, který je spolupořadatelem závodu.

Jsme rádi, že se Bike Cup stal součástí projektu Jižní Čechy olympijské, který spojuje nejrůznější sportovní akce v kraji a podporuje aktivní pohyb Čechů. Cyklistika je jedním z nejoblíbenějších sportů v zemi a naše závody se zatím těší dobré návštěvnosti a spokojenosti závodníků, kteří oceňují naše originální tratě.

Pro Bike Cup Horní Planá připravujeme několik novinek, a to především v doprovodném programu. Děti se setkají s chodícím dinosaurem, se kterým si mohou hrát, ale také se o něm něco naučit.  Věříme, že návštěvníci ocení koncerty populárních kapel Všichni Svatí a Atmo music,“představuje program závodu na Lipně Radek Maliník, jednatel pořádající společnosti PROXIMA SPORT, s.r.o.

Jezdci, kteří se na Lipně umístí na stupních vítězů, získají zajímavé produktové i finanční ceny. Ti, kteří na vítězství nedosáhnou, ale nemusí být zklamaní. Během sobotního odpoledne na Lipně budou mít všichni registrovaní závodníci možnost vyhrát dva poukazy od CK FIRO-Tour na zájezd dle vlastního výběru v hodnotě 10 000 Kč. Nebudou chybět závody dětských kategorií od nejmenších až po starší žáky. O vynikající občerstvení a catering se bude starat agentura Gastkom, která už dvě desetiletí pořádá v Českých Budějovicích největší gastronomický festival v ČR Gastrofest.

Registrovat se do závodu je možné na webových stránkách: www.bikecup.cz nebo přímo v místě akce.

Jana Urbanová, T: +420 605 814 605, M: jana@festivalpark.cz

Comments are closed.