Home » MTB, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Za jízdy, Závody

Víkendové události Remerx teamu – ME MTB, ČP silnice

Submitted by on Pondělí, 9 Červen 2014No Comment
Víkendové události Remerx teamu – ME MTB, ČP silnice

O uplynulém víkendu jsme závodily hned na dvou forontách, vlastně na třech…

Hlavní událostí bylo bezesporu mistrovství Evropy MTB XCO v německém St. Wendelu. Náš team zde měl zastoupení v kategorii mužů do 23 let a to hned dvojí. Tomáš Paprstka se postavil, ještě před individuálním sobotním závodem, v pátek na start štafet. Závod mu však příliš nevyšel a po prvním úseku předával až na 14. pozici… Druhý den už ale bylo o něco lépe. Sice tréninkový výpadek, způsobený následky pádu ze SP v Novém Městě na Moravě, byl na jeho výkonu ještě trochu znát, ale konečné 16. místo v náročném závodě je solidní. Kdo však předvedl skvělou jízdu, byl Pavel Skalický. Se startovním číslem 64 se systematicky prokousával vpřed a v posledním kole už už sahal po top ten. To se nakonec nepodařilo, ale konečné 15. místo je super výsledkem a Pavlův výkon zaslouží velký obdiv!

Další část týmu závodila na silnici… Mládežnická skupina doplněná o Vendy Kuntovou se vydala závodit s koučem Ondrou Kalašem na ČP do Jindřichova Hradce. A především kluci tady podali velmi dobré výkony. V žácích se po oba dny do top ten prosadil Kuba Schierl a do první desítky se po výborném výkonu probojoval v neděli i AlvinTomášek. V kadetech Šimonovi Vaníčkovi lépe vyšel nedělní závod, kdy dokončil v první skupině. Velmi dobře si počínal v juniorech Lukáš Kunt, který byl první den v úniku, který trval téměř 2/3 závodu a dokončit dokázal v první skupině, kde byl i druhý náš junior Štěpán Schubert. Lukášovi se dařilo i druhý den, ale na Štěpánovi se už projevila únava za sobotního závodu a v neděli nedokončil… Oproti klukům děvčata podala trochu rozpačitý výkon. Vendy Kuntová a Dáda Březinová sobotní závod ještě dokončily, ale v neděli už jim síly na absolvování celé trati nestačily…

Třetím, kdo zasáhl do víkendových závodních klání byl letos výborně jezdící Tomáš Barták. Ten se zúčastnil ČP v MTB maratonu, který se jel na náročné trati v Mostě a obsadil zde skvělé šesté místo! Maratonek si střihnul i Filip Eberl, který dokončil druhý v Cyklomaratontour v Plzni.

Víkendové události - ME MTB, ČP silnice - 16903
Víkendové události - ME MTB, ČP silnice - 16907

Comments are closed.