Home » Aktuální téma, Technika & Recenze

Přilba Catlike Whisper zvítězila ve srovnávacím testu přileb

Submitted by on Neděle, 27 Červenec 2014No Comment
Přilba Catlike Whisper zvítězila ve srovnávacím testu přileb

Moderní přilby jsou více než ochranou hlavy při pádu. Mnoho z nich se vyznačuje dobrým větráním a vysokým komfortem nošení. Testovali jsme 28 současných modelů přileb ve dvou cenových kategorií.

Tak zní úvod článku v posledním čísle časopisu BIKE Peloton 4/14. Součástí testu byly samozřejmě i přilby značky Catlike – konkrétně modely LeafWhisper.

Všechny přilby prošly praktickým testem v terénu , zkouškou komfortu na hlavě jezdce a speciálním tepelným skenováním v laboratorních podmínkách.

Laboratorní test probíhal za použití skleněné „hlavy“, zahřívané proudem teplého vzduchu . V potaz se bral i předpokládaný sklon těla 45-50°. Po dokončení fáze zahřívání se provedl za použití termo kamery tepelný snímek, na kterém jasně vynikly ochlazovaná a naopak přehřívaná místa.

Další slabiny přileb se odhalovaly  v praktickém testu, kterého se  účastnilo dohromady devět osob. Ty hodnotili, jak funguje systém nastavování, zda přilba správně sedí a nikde netlačí.

Jak si přilby Catlike vedly? Přilba Leaf, která byla zařazena v kategorii přileb do 2 600,- Kč dostala hodnocení „Velmi dobrá“ s vyzdvihnutím celkového pohodlí a skutečně rovnoměrným odvětráváním. Model Catlike Whisper zařazený v kategorii přileb od 2 600,- Kč byl ohodnocena jako výborná a velmi lehká přilba s perfektním odvětráváním a dobře odstupňovaným kolečkem nastavujícím headring přilby. Díky tomuto hodnocení se přilba dostala na první příčku a test vyhrála.
Catlike Whisper používá řada světových i českých týmů např. Remerx Merida Kolín s mistrem ČR 2014 MTB Tomášem Paprstkou, Slavia PrahaFavorit BrnoVysočina cyclingGALAXY TEAM HRANICEGalaxy CykloŠvec team


Catlike WhisperFavorit BrnoCatlike WhisperTomáš Paprstka

Comments are closed.