Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Nabitý víkend přinesl čtyři medaile Galaxy Teamu

Submitted by on Pátek, 28 Září 2012No Comment
Nabitý víkend přinesl čtyři medaile Galaxy Teamu

Dva závody za dva dny jsme zvládli o právě uplynulém víkendu. V sobotu jsme v Soběslavi absolvovali předposlední závod Galaxy série a rovnou z jižních Čech jsme zamířili do Heřmanova Městce k závod Cyklomaratontour. A dařilo se nadmíru, neboť jsme přivezli hned čtyři medaile! Jednu zlatou, dvě stříbrné a jednu bronzovou.

Máme za sebou dlouhý a náročný víkend. V pátek 21. září jsme v odpoledních hodinách zamířili do jižních Čech, kde jsme se po vydatné večeři ve stylové italské Pizzerii Rosa(doporučujeme!) a noci strávené v chatkách v areálu plovárny u Lužnice postavili v sobotu 22. září na start Galaxy Kenda Soběslavském maratónu.

V závodě na 65 kilometrů se již po startu usadil na čele první skupiny Franta Haitl, který do závodu nastoupil se zavazujícím startovním číslem 1 z pozice lídra celkového pořadí. Po úvodním zaváhání si do vedoucí skupiny dojel i Tomáš Gladiš.

První skupina, v níž jel i český reprezentant a budoucí vítěz závodu Milan Spěšný, se díky vysokému tempu dále dělila a ani jeden z našich závodníků se v ní nakonec neudržel. Do druhého kola najížděli Franta s Tomášem oba společně, což jim ale také dlouho nevydrželo a v technickém výjezdu se rozdělili a pokračovali pak každý za své.

Lépe se nakonec zadařilo Tomášovi, který do cíle přijel na čtvrtém místě v celkovém pořadí a druhý v kategorii, čímž se v celkovém pořadí Galaxy série dostal na druhé místo hned za Frantu Haitla. Ten v sobotu dojel sedmý a pátý v kategorii. Bronislav Ivan zaznamenal 14. místo v kategorii a Veronika Kutňáková dojela mezi ženami své věkové kategorie pátá.

Galaxy Kenda Soběslavský Maraton – 65 km
1. Milan Spěšný (S&H Superior MTB Team) +2:10:09
2. Josef Kamler (Superior Riders) +0:04
3. Martin Janů (Velosport Valenta Scott Team) +1:21
4./2. Tomáš Gladiš (Galaxy Team Hranice) +4:10

7./5. František Haitl (Galaxy Team Hranice) +7:15
27./14. Bronislav Ivan (Galaxy Team Hranice) +21:30
84./5. Veronika Kutňáková (Galaxy Team Hranice) +1:14:07

Rovnou z jižních Čech jsme se přesunuli do Heřmanova Městce, kde se v neděli konal sedmý ročník závodu RWE Okolopardubic. Na velmi rychlé trati, kde se sešla i poměrně silná konkurence včetně mistra Evropy Kristiana Hynka, se nám navzdory únavě z předchozího dne také celkem dařilo.

Na kratší trati na jediný okruh vybojovala vítězství mezi ženami do 23 let Veronika Kutňáková.

Medailovou sbírku zkompletovali na 60 km trati na druhém místě Tomáš Gladiš a třetí František Haitl. Umístění v kategorii by to asi neovlivnilo, ale v celkovém pořadí si přitom kluci mohli ještě polepšit. „Stačilo, kdyby občas tahali i ti dva, co s námi jeli ve skupině. Sami se v takovém závodě dopředu nepropracujeme. Že je hanba nefackuje,“ láteřili na adresu dvou svých soupeřů v cíli. Smůla v podobě defektu potkala Bronislava Ivana, který tak ze závodu odstoupil.

RWE Okolopardubic – výsledky v kategoriích
1. Veronika Kutňáková (Galaxy Team Hranice)
2. Tomáš Gladiš (Galaxy Team Hranice)
3. František Haitl (Galaxy Team Hranice)

Call me maybe!!!

Foto: Mirek Chládek / velograf.cz & Alexandra Lhotáková

Comments are closed.