Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Cofidis Cup Český pohár na silnici v Příbrami vyhrál Kozubek

Submitted by on Neděle, 29 Červenec 2012No Comment
Cofidis Cup Český pohár na silnici v Příbrami vyhrál Kozubek

Největší radost měli v cíli sedmého a předposledního dílu seriálu Cofidis Cupu v Pičíně u Příbrami cyklisté stáje Whirlpool – Author. Na okruhu dlouhém 14,5 kilometrů, který jezdci absolvovali jedenáctkrát zvítězil Stanislav Kozubek a po čtvrtém místu mohl slavit před závěrečným závodem v Ostravě jeho týmový spolujezdec Tomáš Bucháček celkové prvenství v celém seriálu.

Na start se postavilo pouze 77 jezdců, ale závodilo se hned od začátku. Pokusy u únik se rodily jeden za druhým, a nechyběli v nich ani domácí. Nejprve to byl Kesl, a poté oba Šimkové, kteří nechyběli v tom rozhodujícím.

Ten rozhodující přišel až čtyři kola před cílem kdy se od hlavního pole odpoutala pětice Kozubek, Bucháček, Leopold König (Net App), Martin Hunal (Sparta Praha) a Daniel Turek z Favoritu Brno. To však již v závodu nepokračoval Vojtěch Hačecký z Dukly Praha, který byl před závodem v průběžném pořadí Cofidis Cupu na druhém místě za Bucháčkem.

V posledním stoupání závěrečného okruhu se z kvinteta nejlepších odpoutali Kozubek s Königem z německé stáje Net App a získali rozhodující náskok a ve spurtu měl více sil Kozubek. V souboji o třetí místo zdolal  Hunal o sekundu Bucháčka a o další dvě sekundy zpět dojel Turek.

„Mám radost ze svého vítězství, ale stejně tak jsem rád z celkového prvenství Tomáše v seriálu. Opět jsme jeli dobře jako tým a závod měli pod kontrolou. Prakticky v celém průběhu,“ řekl Kozubek.

Výsledky:

1. Kozubek (Whirlpool – Author) 3:39:21, 2. König (Net App) stejný čas, 3. Hunal (Sparta Praha) +40, 4. Bucháček (Whirlpool – Author) +41, 5. Turek (Favorit Brno) +43, 6. Hirt (CK Atény) +3:44, 7. Paďour (Whirlpool – Author) +3:45, 8. Hebík (Focus Znojmo) +4:03, 9. Šimek (CK Příbram,), 10. Vobora (Madeta Fitness/Specialized) oba +4:04.  13. Šimek Adam, 33.Kesl   oba CK Příbram.

Comments are closed.