Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

V Českém poháru Cofidis Cupu je Favorit Brno třetí mezi týmy

Submitted by on Středa, 18 Červenec 2012No Comment
V Českém poháru Cofidis Cupu je Favorit Brno třetí mezi týmy

V těchto dnech máme krátkou závodní pauzu, která v podstatě dělí sezónu na polovinu. Kluci si užili odpočinkový týden, teď už opět začínáme trénovat směrem k druhé části sezóny. Ta pro nás odstartuje 28. července Cofidis Cupem v Příbrami.

„Cítil jsem, že bylo potřeba sezónu trošku přepůlit, aby kluci zase nabrali fyzickou i psychickou sílu do dalších závodů. Čekají nás ještě náročné dva a půl měsíce, kdy máme závody každý víkend. Po Příbrami následuje etapák Vysočina,“ prozradil trenér František Trkal.

Domácí pohárový seriál Cofidis Cup má odjetých šest dílů z osmi a naši závodníci jsou tam velmi dobře zabudovaní. Petr Hampl je v kategorii U23 na průběžném pátém místě, Dan Turek šestý a Dominiku Chlupáčovi patří dvacátá příčka. Vede Hirt z CK Atény. „Vzhledem k tomu, že čtyři z našich pěti závodníků jsou teprve prvním rokem mezi muži, nestojíme si vůbec špatně,“ řekl František Trkal.

A v soutěži týmů je Favorit průběžně třetí za Whirlpool Author a Duklou Praha! „S tím jsem velmi spokojen. Jediní my a dva týmy před námi jsme bodovali ve všech šesti závodech. Podmínkou pro to je, že musí dojet minimálně tři lidi z jednoho týmu,“ uvedl trenér Favoritu.

Na závěr jedna nepříjemná zpráva, Petra Hampla včera odvezli do nemocnice s podezřením na zánět slepého střeva. Samozřejmě pro náš tým by to byla ve zbytku sezóny citelná ztráta.

Comments are closed.