Home » Aktuální téma, Foto, Silniční cyklistika, Závody

Strade Bianche vyhrála mezi ženami Chantal Van den Broek-Blaak

Submitted by on Pondělí, 8 Březen 2021No Comment
Strade Bianche vyhrála mezi ženami Chantal Van den Broek-Blaak

Strade Bianche vyhrála v kategorii žen Chantal Van den Broek-Blaak. Na druhém místě se umístila Elisa Longo-Borghini (Trek), pro bronz si dojela aktuální držitelka duhového dresu a týmová kolegyně letošní vítězky Anna Van der Breggen. Žádná z Češek nedojela do cíle. Pro Terezu Korvasovou to byl první závod v dresu italského UCI týmu Servetto-Makhymo-Beltrami TSA stejně tak jako premiéra na závodě kategorie WorldTour.

Strade Bianche Donne (1.WWT) Siena › Siena

1 VAN DEN BROEK-BLAAK Chantal (SD Worx) 3:54:40

2 LONGO BORGHINI Elisa (Trek-Segafredo Women) 0:07

3 VAN DER BREGGEN Anna (SD Worx) 0:09

DNF KORVASOVÁ Tereza (Servetto – Makhymo – Beltrami TSA)

DNF HÁJKOVÁ Marketa (Bepink)

https://www.procyclingstats.com/race/strade-bianche-donne/2021/result

V nedělním závodě italského poháru Trofeo Oro in Euro zvítězila italska závodnice BARBIERI Rachele z týmu G.S. FIAMME ORO v čase 02:37:15.

Ve stejném čase dokončila také GUAZZINI Vittoria z týmu VALCAR – TRAVEL & SERVICE, na třetím místě pak TOMASI Laura (ALE BTC LJUBLJANA)

Na krásném šestém místě dojela česká závodníce Tereza Neumanová ze španělského týmu Burgos Alimenta women cycling sport. Se ztrátou třiceti osmi sekund se na 43. pozici umístila další češka Tereza Korvasová z týmu Servetto – Makhymo – Beltrami TSA, 63. místo obsadila češka Markéta Hájková (BEPINK).

Trofeo Oro in Euro | IT

Výsledky:

1 BARBIERI Rachele (G.S. FIAMME ORO) 02:37:15

2 GUAZZINI Vittoria (VALCAR – TRAVEL & SERVICE) stejný čas

3 TOMASI Laura (ALE BTC LJUBLJANA) stejný čas

4 CONSONNI Chiara (VALCAR – TRAVEL & SERVICE s.t.)

5 CARBONARI Anastasia (BORN TO WIN-G20 BOILER PARTS-AMBE)

6 NEUMANOVÁ Tereza ( WOMEN CYCLING SPORT)

43 KORVASOVÁ Tereza (Servetto – Makhymo – Beltrami TSA) – 0.38

63 HAJKOVÁ Markéta (BEPINK) – 1.20

Video: https://www.youtube.com/watch?v=HXfrOgoTdQ4

Tereza Korvasová závodní víkend ohodnotila.: Beru to jako velkou zkušenost! V sobotu jsem byla hozena do vody a bylo na mě, jak se s tím poperu. Myslím, že náročnější a především techničtější závod na začátek sezóny než Strade Bianche by se hledal už těžko. Jsem moc ráda, že jsem mohla s týmem startovat právě na tomto závodě, atmosféra byla opravdu vyjímečná a pro mě to byl opravdu křest ohněm – první závod kategorie World tour, první závod ve velkém balíku po roce a půl, první závod s novým týmem, první zkušenost s jízdou na šotolině… Nedělní závod ze série italského poháru byl o poznání klidnější, stále se však jednalo o rychlý závod. Určitě musím vylepšit poziční jízdu, najít si místo v balíku, ne vedle něj, či za ním. Jinak se moc těším na zbytek sezóny. Terka Neumanová jela dnes výborně! Věřím , že nabyté zkušenosti dokážeme spolu s dalšími holkami zúročit na některé z reprezentačních akcí.

Reprezentační trenér Tomáš Konečný k výsledkům řekl: „Šesté místo v Italském závodě je hezký vstup do sezóny pro Terezu Neumanovou. Terka Korvasová má za sebou také dobrý výsledek. Závodila v sobotu ve World Tour závodě na náročné trati s těmi nejlepšími a v neděli dojela v podstatě také se špičkou, je vidět, že je to správná cesta, když se holky vydaly do zahraničí a budou jezdit takové závody. To je určitě do budoucna posune. Navíc italský pohár má 150 holek na startu!!! To je super škola.“

LK, Foto: archiv T. Korvasová, team Servetto, Trofeo Oro

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.