Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci

V evropské fourcrossové sérii v Afanu vyhrál Kamil Tatarkovič

Submitted by on Pondělí, 30 Květen 2011No Comment
V evropské fourcrossové sérii v Afanu vyhrál Kamil Tatarkovič

Těsně před světovým pohárem ve Fort William jsme měli na programu závod evropské fourcrossové série v oblasti zvané Afan forest park v Anglii. Toto místo je proslulé aktivitami pro horská kola a kromě fourcrossové dráhy tu mají také opravdu skvělé singletracky!
Fourcrossu trať byla opravdu zajímavá. Byly na ní nejrůznější skoky, zatáčky, také tzv. „šnek“ nebo pěkná rock garden. Bohužel v průběhu celého víkendu bylo počasí naším největším nepřítelem a každý den nám pršelo, plus vše doplňoval silný vítr. Vzhledem ke špatnému počasí jsem na dráze ani moc netrénoval a snažil jsem se co nejvíce zůstat v teple a suchu, což bylo ten den opravdu důležité. Moje kvalifikační jízda nebyla nejhorší, až na jednu velkou chybu, kdy jsem málem spadl, ale i přesto jsem dojel na 4. místě.
Závod nebyl vůbec jednoduchý, protože blátivá dráha byla fyzicky hodně náročná a každou jízdou to bylo těžší a těžší. Nakonec jsem vyhrál všechny své jízdy a postoupil jsem do finále. Start jsem neměl nejlepší a jel jsem na druhém místě. V rock garden jsem se snažil předjet, ale neúspěšně. Rozhodující byla ale poslední zatáčka, kde se mi podařilo dostat se na první místo a závod vyhrát!
Teď máme pár dní volno a ve čtvrtek začíná další podnik světového poháru ve skotském Fort William…

Kamil Tatarkovič

Comments are closed.