Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

V neděli silniční závod v Pičíně

Submitted by on Pátek, 1 Duben 2011No Comment
V neděli silniční závod v Pičíně

V letošním roce pořádá CK Windoor´s Příbram kromě mezinárodního etapového závodu Lidice v polovině června, jehož centrem bude poprvé v historii především Příbram, také začátkem srpna šampionát mládežnických cyklistů a cyklistek všech kategorií a koncem září pak v nedaleké Březnici bude sezóna 2011 zakončena mistrovstvím České republiky v časovce dvojic.

Ovšem my jsme teprve na začátku letošní cyklistické sezóny a to znamená, že je na pořadu tradiční česká „Primavera“, tedy silniční závod v Pičíně. Ta se pojede letos už po 36., což znamená, že to je nestarší cyklistický závod nejen ve středních Čechách, ale takovou historickou tradici nemá skoro ani žádný jiný závod v celé České republice, s výjimkou klasiky Praha-Karlovy Vary-Praha.

V neděli 3. dubna vyjedou na trať okolo Pičína nejdříve junioři, kteří mají start v 9.00 hod, po nich potom dostanou šanci všechny ostatní mládežnické kategorie a ve 12.00 hod. je potom start hlavního závodu mužů na 145 km. Letošní závod bude po několika sezónách opět mezinárodní, neboť kromě naší absolutní špičky na čele s dráhovými vicemistry světa Jiřím Hochmannem a Martinem Bláhou z právě skončeného šampionátu v nizozemském Appeldoornu budou na startu i Rakušané z týmu „Die NÖ Rad Union“, tedy týmu ex-mistra světa Franze Stochera. A tak šestici našich příbramských jezdců ve společné kategorii Elite a U23 čeká letos hodně kvalitní konkurence.

Staronovou novinkou je tentokráte okruh, který měří 14,5 km a vede z Pičína přes Kotenčice, Občov a Žirovy nazpět do Pičína, což znamená, že se pořadatelé vrátili k okruhu, který se už před několika roky rovněž jezdil.
Závod je v mládežnických kategoriích druhým závodem Českého poháru mládeže a už dnešní den je ve všech kategoriích přihlášeno přes 300 cyklistů.

AKTUÁLNĚ: Právě před několika minutami se přihlásili i další rakouští cyklisté, jedná se o tým Gebrüder Weiss – Oberndorfer na čele s bývalým příbramským cyklistou Jakubem Kratochvílou.

Jiří Mikšík
foto: CK Windoor´s, www.ckwindoorspribram.cz

Comments are closed.