Home » Aktuální téma, Cyklokros, Foto, Týmy & závodníci, Závody

Tomáš Paprstka vyhrál v Hlinsku

Submitted by on Pondělí, 5 Říjen 2015No Comment
Tomáš Paprstka vyhrál v Hlinsku

O tom, že ve Slaném Remerx-Merida Team Kolín zahájil cyklokrosovou sezónu úspěšně, není pochyb. Druhý závod v Hlinsku úspěšný vstup do sezóny jenom podtrhuje. Opět jsme obsadili všechny kategorie, opět jsme brali medaile a tentokrát i tu nejcenější – zlatou v kategorii muži Elite/U23.

Trať v Hlinsku byla výborně připravená a tentokrát i zcela suchá. Náročné stoupání po louce letos ještě navíc ztížil silný vítr. Pro některé závodníky v kategorii žáků, bylo velmi obtížné probojovat se právě touto pasáží. V našem dresu se po prodělané viróze se závodem pral Ondra Novák. Oproti Slanému si pohoršil a cílem projel na 17. místě. Ondrova standardní výkonnost mu dává šance na první desítku a Ondra své šance během sezóny určitě využije.

Lenka Janovská v kategorii kadetek výborně odstartovala a dostala se až na úplné čelo závodu. Velmi dobře rozjetý závod zakončila průměrným výsledkem na 12. místě, což znamená zlepšení o jednu příčku oproti Slanému.

Tři oranžové dresy našeho týmu byly k vidění na startu kadetů a tři oranžové dresy projely cílem mezi nejlepšími deseti závodníky. Svoji sílu potvrdil Jakub Schierl a po výborném výkonu opět zvítězil. Tomáš Dudek zůstal „na svém“ a byl znovu 5. Tentokrát však jezdil většinu závodu v kontaktu s vedoucí čtveřicí a potvrdil si, že je ve hře o medaile. Alvin Tomášek po vlažnějším startu šel přes jednoho závodníka za druhým a dojel si pro skvělé 7. místo. Kadeti suveréně vedou pořadí týmů.

Značný progres předvedli junioři. Kryštof Solař nejezdí momentálně v optimální pohodě, ale i tak předvedl famózní poslední kolo a probojoval se na 18. pozici. Ondra Hátle po solidním osamoceném výkonu vyválčil 14. místo. Momentální lídr naší juniorské skupiny Michael Zeťák se část závodu pohyboval na výtečné 3. pozici, ale bohužel nebyl schopen se na tété příčce udržet. Vinou pádu a techických problémů ztratil kontakt a propadl se na 7. místo. I tak výborný posun a výborný výsledek.

V závodě žen nezvládla Vendula Kuntová start. Vzhledem k jejímu výkonu to byla velká škoda, protože nebýt toho, byla by ve hře o bronzovou medaili. 5. místo rozhodně není zklamáním, ale Vendula sobotním výkonem naznačila, kde jsou její možnosti. Elena Vaníčková zvládla závod rozhodně lépe než ve Slaném a dokončila 9.

Parádní sólo a one man show předvedl v kategorii Elite Tomáš Paprstka. Během prvního okruhu se velmi rychle odpoutal od všech svých soupeřů a bezchybnou samostatnou jízdou se jim stále vzdaloval. V cíli se jeho náskok zastavil na nevídaných 96 vteřinách. Tomáš je jasným lídrem průběžného pořadí a zažívá asi nejlepší vstup do cyklokrosové sezóny za jeho působení v dospělých kategoriích. Náročný říjnový program kvalitně otestuje jeho formu. Čeká ho ČP v Milovicích, SP ve Valkenburgu a další dva ČP. Z toho jeden kategorie C1 v Táboře a druhý C2 v Lounech. Výborný výkon v Hlinsku podal Filip Eberl. 6. místo v závodě a 4. místo v průběžném pořadí je jeho největším cyklokrosovým úspěchem. Štěpán Schubert nezkrotil svoji sílu, udělal pár chyb, opakovaně měnil kolo a přišel o možnost prosadit se mezi 5 nejlepších. I přes všechny potíže dokončil na solidním 11. místě.

Současný vývoj cyklokrosové sezóny je výbornou pozvánkou na lednové mistrovství republiky, které pořádáme v Kolíně. Pokud vydrží výkonnost našim závodníkům kategorie Elite, mají se diváci se na co těšit! Pokud chcete vidět Paprstkovu vítěznou jízdu, máte možnost ve středu 7.10. od 14:15 na ČT Sport.

Zpět

Comments are closed.