Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Kukrle vyhrál Jarní cenu Fany Gastro, Hampl na Bíteši čtvrtý v U23

Submitted by on Středa, 8 Duben 2015No Comment
Kukrle vyhrál Jarní cenu Fany Gastro, Hampl na Bíteši čtvrtý v U23

Favorit Brno závodil během Velikonoc v sobotu i v neděli. Na domácí klasice Velká Bíteš-Brno-Velká Bíteš obsadil Petr Hampl 17. místo celkově a byl 4. v kategorii U23, Michael Kukrle pak další den pro náš tým vybojoval první vítězství v sezóně, když ovládl Jarní cenu FANY Gastro na Příbramsku.

Na Bíteši se sešla skvělá konkurence, startovalo 199 závodníků. „Pro nás šlo o hodně důležitý závod, protože ho Favorit pořádá. Chtěli jsme se porvat o co nejlepší výsledek a myslím, že z celkového pohledu nebylo naše vystoupení špatné,“ řekl trenér František Trkal.

Favorit startoval v 7 lidech, chyběl nemocný Zverko. „Zhruba po 100 kilometrech odjela silná šestičlenná skupina, v níž jsme měli Kukrleho. Držela si náskok kolem půl minuty, ale protože tam neměly zastoupení všechny silné týmy, byla sjeta,“ popisoval trenér.

„V tu chvíli odjelo dalších 25 lidí a od nás tam byl Hampl. Byl bych radši, kdyby tam s ním byl aspoň ještě jeden náš závodník, ale nedalo se nic dělat. Čtvrté místo v U23 rozhodně není špatné. Pro nás šlo teprve o druhý závod sezóny a tým si postupně sedá. Jsem přesvědčen, že to s každým dalším startem bude lepší,“ přiznal František Trkal.

Jeho slova se potvrdila hned v neděli, kdy Kukrle vyhrál ve spurtu Jarní cenu FANY Gastro na Příbramsku. „Byl ve skupině 11 lidí, kteří odjeli už ve třetím okruhu. Měli jsme tam ještě Sekaninu, který v závěru Kukrlemu hodně pomáhal. Do cíle nakonec přijelo vpředu sedm lidí a spurt do mírného kopce vyhrál Kukrle, který potvrdil formu,“ dodal trenér.
Výsledky: Velká Bíteš-Brno-Velká Bíteš (166 km): 1. Polnický (Whirlpool Author) 4:01:31, 2. Turek (Cycling Academy), 3. Stachowiak (Pol./Kolss-BDC) oba stejný čas, … 17. Hampl (4. v U23), 37. Neuman, 42. Kukrle, 68. Sekanina, 69. Chlupáč, Gruber a Schmid (všichni Favorit Brno) nedokončili.

Jarní cena FANY Gastro (136 km): 1. Kukrle (Favorit Brno), 2. Kalojíros (Whirlpool Author), 3. Medek (Puskinak.cz), 4. Doležel (SKC Tufo Prostějov), 5. Stöhr (AC Sparta Praha)… 6. Sekanina, 11. Hampl, 17. Neuman, 24. Gruber, 25. Schmid, Chlupáč (vš. Favorit Brno) nedokončil po pádu.

Comments are closed.