Home » Aktuální téma, Foto, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Favorit Brno do nové sezóny se změnami

Submitted by on Čtvrtek, 27 Listopad 2014No Comment
Favorit Brno do nové sezóny se změnami

Se sedmičlenným týmem, ale dvěma změnami v sestavě, bude silniční tým Favoritu Brno U23 bojovat v sezóně 2015. Odcházejí tahouni Dan Turek (Peter Sagan Cycling Academy) a Michal Schlegel (WT-GreenWay, dosud Etixx). Novými tvářemi jsou odchovanci Favoritu Pavel Gruber a Vít Schmidt, kteří dosud působili v kategorii juniorů.
Zůstávají Petr Hampl, Michael Kukrle, Adam Sekanina, Dominik Chlupáč a Dominik Neuman. „Schlegel u nás měl smlouvu ještě na další rok, ale dostal nabídku na přestup do světa vyšší cyklistiky a bylo by nesmyslné mu bránit. Turek u nás končí po třech letech, taky přestupuje o třídu výš. Přestupem oba udělají další krok ve své kariéře a pro nás je odměnou, když je o kluky zájem v dobrých týmech. Je to nějaká vizitka naší práce,“ řekl trenér Favoritu U23 František Trkal.
„Tým zůstal ze dvou třetin stejný. Oslabený určitě bude, protože odcházejí dva největší tahouni, ale na druhou stranu ten tým nestál jen na Turkovi se Schlegelem. Zdravé jádro zůstalo a věřím, že se té role lídra chopí někdo další. Rozhodně budeme mít i v příští sezóně opět ty nejvyšší ambice. A taky doufám, že oba nováčci rychle zapadnou a stanou se plnohodnotnými členy,“ přiznal František Trkal.
Co se týče nových posil, trenér oba závodníky podrobněji představil. „Grubera znám dva roky. Je to velice schopný závodník, který má výborný přehled v pelotonu i čich na úniky. Jeho předností jsou kopce, ale musí zapracovat na časovce. V ní má naopak velký potenciál Schmidt. Přejede slušně i kopce, měl by to být člověk na etapové závody. Ale musí zlepšit pozičnost v balíku,“ uvedl trenér Trkal.
„Co se týče nových posil, měl jsem na uvolněná místa několik adeptů, ale upřímně říkám, že jsem v kategorii U23 a juniorském pelotonu neviděl výraznou osobnost, která by mě zaujala. Z lidí, kteří přicházeli v úvahu, nebylo moc závodníků na výběr. Letošní junioři nenadchli, proto jsme dali přednost našim odchovancům.“


Comments are closed.