Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika

Ženský tým bude reprezentovat v Polsku

Submitted by on Čtvrtek, 19 Srpen 2010No Comment
Ženský tým bude reprezentovat v Polsku

V pátek startuje v polském městečku Głuszyca silniční etapový závod Górski Wałbrzyski Wyścig Kolarski. Ten si klade za cíl oropagovat cyklistiku a region tvořený podkrkonošskými městy Wałbrzych, Świebodzice a Głuszyca. Loňský ročník třídenního závodu o čtyřech etapách vyhrála polská bikerka a majitelka stříbrné medaile z olympijských her v Pekingu Maja Włoszczowska. V podniku Górskiego Wałbrzyskiego Wyścigu Kolarskiego se letos představí také Czech Mix Team tvořený českými závodnicemi.

Podobný tým se již sešel pod taktovkou Oldřicha Dienstbiera a sportovního manažera Michala Frantíka v závodě kategorie 2.2 Tour de Feminin. Ti se rozhodli tímto týmem suplovat funkci ženské cyklistické reprezentace, která prakticky neexistuje. „Závodnic je dost, ale potřebují trénovat a závodit. A aby se jim někdo věnoval. Ve velkých závodech s mezinárodní konkurencí se naučí nejvíce,“ vysvětlil Frantík.

V pátek 20. srpna budou na programu dne hned dvě etapy – dopolední individuální časovka na 6,7 km v okolí Głuszyce a ve večerních hodinách noční kritérium „Złotą Spinkę Prezydenta Miasta” v ulicích Wałbrzychu. V dalších dvou dnech budou následovat klasické silniční závody na 84 a 90 km. V minulosti již Górski Wałbrzyski Wyścig Kolarski absolvovaly jiné české závodnice, například Jiřina Ščučková, Andrea Babuňková nebo Julie Pekárková, které zde dokonce vybojovala umístění v elitní trojce.

V této podobě Czech Mix Team startoval na Tour de Feminin

V této podobě Czech Mix Team startoval na Tour de Feminin

Na soupisce Czech Mix Teamu jsou Jana Kyptová, Katarína Hranaiová, Andrea Chlumská, Zuzana Šmídová a Lucie Macíková, jejíž účast je v tuto chvíli ohrožena ze zdravotních důvodů a o jejím startu se tedy rozhodne na poslední chvíli. Šestici závodnic bude doprovázet sportovní ředitel Oldřich Dienstbier.

Górski Wałbrzyski Wyścig Kolarski – rozpis etap
20.8. 1. etapa individuální časovka, Głuszyca (6,7 km)
20.8. 2. etapa noční kritérium, Wałbrzych (20 x 1,4 km)
21.8. 3. etapa Memoriał Janusza Wilczewskiego, Jedlina Zdroj (8 x 10,5 km)
22.8. 4. etapa Memoriał Pawła Sosika, Świebodzice – Modlęcin (5 x 18,1 km)

Comments are closed.