Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

GP Polska a GP České republiky

Submitted by on Neděle, 18 Květen 2014No Comment
GP Polska a GP České republiky

V uplynulých dnech jsme startovali na dvou závodech nové série Visegrádské čtyřky v Polsku a na našem území. V obou byl ve výsledkové listině nejlepší Dan Turek. Při GP Polska skončil patnáctý, na GP České republiky desátý. Oba závody jel Favorit v šesti lidech, chyběl nemocný Michael Kukrle.

V Polsku se jelo po rovinaté trati z Polkowic do Wroclawi a nakonec rozhodl spurt hlavního pole. „Už na pátém kilometru odjela z pelotonu skupina 11 lidí, v níž jsme měli Turka. Bohužel ho brzy zastavil defekt a už tam nedojel. Únik vydržel dlouho, ale nakonec úspěch neslavil, uprchlíci byli dojeti dva kilometry před cílem a došlo na spurt velké skupiny,“ informoval trenér silničního týmu Favoritu Brno František Trkal.

Ve čtvrtek se jel závod zařazený do kalendáře UCI na českém území a cyklisté Favoritu byli vidět. „Závod pro nás byl hodně důležitý. Jelo se domů do Brna, šlo o body jak do ČP, tak o body UCI a chtěli jsme předvést co nejlepší výkon. To se podařilo, musím kluky pochválit. Jeli výborně pozičně, byli skoro ve všech skupinách,“ řekl František Trkal.

Závod se jel za chladného a dlouho deštivého počasí, k tomu foukal silný vítr.

„Jediné, co jsem jim vytknul, bylo zaváhání 50 kilometrů před cílem, kdy odskočilo z třicetičlenné skupiny šest lidí a od nás tam nebyl nikdo. Ale nakonec tento únik nebyl pro vývoj závodu rozhodující. V klíčovém nástupu jsme pak měli Dana, skupina devíti lidí přijela do cíle za Černým. Bohužel Dan není sprinter, takže byl v té skupině poslední a celkově desátý, ale byl jsem spokojen. V další skupině přijeli do cíle Hampl, Schlegel a Sekanina,“ popsal František Trkal.

Od pátku startují jeho svěřenci v závodě 500+1 kolo v Brně.

Výsledky – GP Polska (Polkowice-Wroclav, 170 km): 1. Baška (SR) 3:34:25, 2. Hochmann (Dukla Praha), 3. Detko (Pol.), …15. Turek, 17. Hampl, 48 Schlegel, 52. Chlupáč, 58. Neuman, 86. Sekanina (všichni Favorit Brno).

GP České republiky (Frýdek-Místek – Brno, 187 km): 1. Černý (ČR) 4:21:45, 2. Gradek (Pol.), 3. Mazzi (It.), … 10. Turek, 17. Hampl, 25. Schlegel, 27. Sekanina, Chlupáč a Neuman (všichni Favorit Brno) nedokončili.

Comments are closed.