Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Schlegel v časovce doplatil na problémy s kolem

Submitted by on Sobota, 20 Červenec 2013No Comment
Schlegel v časovce doplatil na problémy s kolem

Velkou smůlu měl na mistrovství Evropy junior Michal Schlegel. Kvůli problémům s kolem skončil v časovce ve Frýdku-Místku na 22,5 kilometru jako nejlepší z českých reprezentantů na 21. místě. Kdyby mohl jet na svém časovkářském speciálu, měl stoprocentně na první desítku, uvedl trenér František Trkal.

Na trať vyrazil jen na svém starém rezervním kole, protože mu těsně před startem selhalo elektronické řazení na jeho časovkářském speciálu. V cíli byl logicky hodně rozladěný. „Spokojený rozhodně nejsem. Hodně mě rozhodilo to, že jsem musel jet na rezervním kole, které je o třídu níže. Celou dobu jsem se připravoval a trénoval na jednom kole, ale jel jsem na druhém, což se muselo zákonitě projevit. Měl jsem cíl skončit do desátého místa, a kdybych mohl jet na svém kole, mohl jsem být i v top 5. Půl minuty ta nucená změna určitě udělala,“ řekl Michal.

Výsledky (časovka na 22,5 km): 1. Čerkasov (Rus.) 27:45, 2. Decraena (Belg.) +1, 3. Cavagna +42, 4. Ermenault (oba Fr.) +1:00, 5. Fredriksen (Nor.) +1:04, 6. Luyckx (Belg.) +1:05, 7. Paluta (Pol.) +1:10, 8. Kastemyr (Švéd.) +1:10, 9. Krigbaum (Dán.) +1:14, 10. Brintrup (Něm.) +1:15, …21. Schlegel +1:40, 38. Pietrula +2:23, 47. Kohout (všichni ČR) +2:23.

V nedělním silničním závodě jednotlivců se představí Petr Hampl, lídr českého poháru v kategorii do 23 let.

„V první řadě bych řekl, že je velkým úspěchem mít trojnásobné zastoupení v reprezentačních výběrech na šampionátu, který se koná u nás doma,“ uvedl trenér Favoritu František Trkal.

Co se týče ambicí jednotlivých závodníků, do konkrétních prognóz se pouštět nechce. „Všichni tři udělali v přípravě maximum. Michal je na tom hodně dobře, časovka na 23 kilometrů bude po rovině a mělo by mu to sednout. Posledních deset dní jsme spolu trénovali v Lanškrouně a věřím, že zajede velmi dobře. Dan absolvoval v rámci přípravy v dresu české reprezentace etapový závod Czech Cycling Tour, kde hlavně pomáhal týmovému lídrovi Königovi. Časovka kategorie do 23 let se jede v Brně ve zvlněném terénu, konkurence bude veliká, ale Danovi věřím,“ uvedl František Trkal.

„Co se týče ambicí Petra Hampla, hodně bude záležet na taktice, s jakou tým do závodu půjde. Silniční závod je vždycky loterie, ale věřím, že i Petr ukáže formu,“ dodal trenér před nedělním závodem kategorie U23, který se uskuteční v Olomouci na Svatém Kopečku.

Comments are closed.