Home » Aktuální téma, MTB, Závody

Druhý díl Českého poháru cross country v Praze

Submitted by on Pondělí, 10 Červen 2013No Comment
Druhý díl Českého poháru cross country v Praze
Náročný pro závodníky, doprovodné týmy i materiál, takový byl druhý díl českého poháru cross country v Praze, Řepích. Netradičně se závodilo celý víkend, kdy sobota premiérově patřila sprintům. A tam závodníci Remerx–Merida Teamu Kolín ukázali, že patří mezi nejsilnější stáje na české MTB scéně. Vždyť při vyhlašování výsledků si pro medaile šlo hned osm lidí v oranžovém. Uspět se podařilo Tomášům Bohatovi a Paprstkovi v elitě, junioru Václavu Vomáčkovi, sourozencům Kuntovým mezi ženami, resp. kadety, dvojici Czeczinkarová, Březinová v kadetkách a v žácích Šimonu Vaníčkovi.
Dvoudenní déšť proměnil trať nedělního závodu v jedno velké bahniště. Závod to byl velmi specifický a kolínským barvám už tolik úspěchů nepřinesl. „Nezklamala kadetka Jana Czeczinkarová a zvítězila s velkým přehledem, v elitní kategorii dojel Filip Eberl na pátém místě. „Není to špatné, ale čekal jsem, že bude s Milanem Spěšným bojovat o pódiové umístění,“ říká manažer týmu Jan Slavíček. Potěšitelná je zatím stříbrná pozice Filipa Eberla v celkovém hodnocení českého poháru
„Sobotní sprint ve spojení s chladem a vodou se na některých závodnících podepsal a ti pak nepodali optimální výkony. Velký rozdíl mezi oběma dny byl u Daniely Březinové a Tomáše Bohaty, Vendule Kuntové vydržel dobrý výkon do poloviny závodu. Velmi dobře jel Lukáš Kunt ale měl těžký pád a musel odstoupit, Elena Vaníčková je zraněná a vůbec nenastoupila. Když sečtu víkend, tak devět umístění na stupních vítězů je velmi dobrá bilance. Ale neděle nevyšla tak, jak bych si představoval,“ uzavírá víkendová klání Jan Slavíček.

Comments are closed.