Home » Aktuální téma, MTB, Trénink, Týmy & závodníci, Závody

Úspěšný start Remerx-Merida Teamu Kolín do nové sezóny

Submitted by on Čtvrtek, 28 Březen 2013No Comment
Úspěšný start Remerx-Merida Teamu Kolín do nové sezóny
Skutečným začátkem sezóny horských kol je pro mnoho českých i evropských týmů závodní víkend v rakouském Langenlois. Ani Kolínští nebyli výjimkou a na vinice nedaleko českých hranic vyrazili také. A hned první den velmi úspěšně. V silné mezinárodní konkurenci kadeti i kadetky navázali na skvělé výkony z cyklokrosu, Jana Czeczinkarová ani Lukáš Kunt nenalezli přemožitele a zvítězili. Jejich úspěch navíc podpořila Daniela Březinová čtvrtým a Pavel Křížek pátým místem. „Lukáš zúročil kvalitní přípravu a vyhrál rozdílem třídy. Vypadá to, že všichni jsou připraveni velmi dobře,“ pochvaluje si manažer týmu Jan Slavíček.
Neděle patřila nejprve juniorům a i přes ne úplně ideální zdravotní stav si dobře vedl Václav Vomáčko, v konečném účtování to dalo na 13. příčku. Nepříliš povedený závod absolvovala Vendula Kuntová v elitní kategorii žen. „Třiadvacátá pozice není dobrá, vypadalo to, že bojovala spíš sama se sebou než se soupeřkami. Venca ale zajel i přes drobný hendikep velmi slušně,“ konstatoval Jan Slavíček.
To nejlepší na konec platilo i v Langenlois a tak poslední start patřil mužské elitě. Závod je zařazen do kategorie C1, takže o kvalitní jména není nouze, přesto byl v početném poli hodně vidět i oranžový kolínský dres. Filip Eberl je velmi dobře a celkové 8. místo je kvalitním vkladem do rozbíhající se sezóny. „Na to, že má za sebou jen jedno čtrnáctidenní soustředění na Kypru předvedl opravdu solidní výkon, jsem spokojený. Na nejlepší to ještě nestačilo, ti jsou rozježdění o trochu víc, ale bylo to bez chyb a s dobrým konečným umístěním,“ hodnotil Slavíček. Dobře jel i mladý Tomáš Bohata, který si v závěru o dvě, tři místa pohoršil, i tak 19. příčka není špatná. Těsně za první třicítkou skončil při prvním startu mezi muži Vít Řehák, stejně se pohyboval i Daniel Lukeš, který ale zasukoval řetěz a to ho odsunulo až na 45. pozici.
Další program Remerx-Merida Teamu Kolín zavedl Filipa Eberla, Tomáše Bohatu i Paprstku, Vendulu Kuntovou a Elenu Vaníčkovou na jih Chorvatska, kde v tréninku setrvají do 6. dubna. Vyjma Eleny se pak 13. dubna zúčastní závodu kategorie C1 v Pule, mládežníci se od prvního dubnového víkendu zapojí do kolotoče českého silničního poháru.

Skutečným začátkem sezóny horských kol je pro mnoho českých i evropských týmů závodní víkend v rakouském Langenlois. Ani Kolínští nebyli výjimkou a na vinice nedaleko českých hranic vyrazili také. A hned první den velmi úspěšně. V silné mezinárodní konkurenci kadeti i kadetky navázali na skvělé výkony z cyklokrosu, Jana Czeczinkarová ani Lukáš Kunt nenalezli přemožitele a zvítězili. Jejich úspěch navíc podpořila Daniela Březinová čtvrtým a Pavel Křížek pátým místem. „Lukáš zúročil kvalitní přípravu a vyhrál rozdílem třídy. Vypadá to, že všichni jsou připraveni velmi dobře,“ pochvaluje si manažer týmu Jan Slavíček.Neděle patřila nejprve juniorům a i přes ne úplně ideální zdravotní stav si dobře vedl Václav Vomáčko, v konečném účtování to dalo na 13. příčku. Nepříliš povedený závod absolvovala Vendula Kuntová v elitní kategorii žen. „Třiadvacátá pozice není dobrá, vypadalo to, že bojovala spíš sama se sebou než se soupeřkami. Venca ale zajel i přes drobný hendikep velmi slušně,“ konstatoval Jan Slavíček.To nejlepší na konec platilo i v Langenlois a tak poslední start patřil mužské elitě. Závod je zařazen do kategorie C1, takže o kvalitní jména není nouze, přesto byl v početném poli hodně vidět i oranžový kolínský dres. Filip Eberl je velmi dobře a celkové 8. místo je kvalitním vkladem do rozbíhající se sezóny. „Na to, že má za sebou jen jedno čtrnáctidenní soustředění na Kypru předvedl opravdu solidní výkon, jsem spokojený. Na nejlepší to ještě nestačilo, ti jsou rozježdění o trochu víc, ale bylo to bez chyb a s dobrým konečným umístěním,“ hodnotil Slavíček. Dobře jel i mladý Tomáš Bohata, který si v závěru o dvě, tři místa pohoršil, i tak 19. příčka není špatná. Těsně za první třicítkou skončil při prvním startu mezi muži Vít Řehák, stejně se pohyboval i Daniel Lukeš, který ale zasukoval řetěz a to ho odsunulo až na 45. pozici.Další program Remerx-Merida Teamu Kolín zavedl Filipa Eberla, Tomáše Bohatu i Paprstku, Vendulu Kuntovou a Elenu Vaníčkovou na jih Chorvatska, kde v tréninku setrvají do 6. dubna. Vyjma Eleny se pak 13. dubna zúčastní závodu kategorie C1 v Pule, mládežníci se od prvního dubnového víkendu zapojí do kolotoče českého silničního poháru.

Aleš Vaníček

Comments are closed.