Home » Aktuální téma, MTB, Závody

Tomáš Slavík dokázal zvítězit na premiéře závodu FORUM DualMall

Submitted by on Úterý, 5 Březen 2013No Comment
Tomáš Slavík dokázal zvítězit na premiéře závodu FORUM DualMall

Tomáš Slavík zvítězil v závodě FORUM DualMall, který se jel v nákupním centru FORUM v Liberci. Za účasti kvalitních českých i zahraničních riderů si tento druh závodu odjel svoji světovou premiéru, která stála opravdu za to!

Celý nápad vzešel od party z Eastern Gravity a realizace takového eventu nebyla nic jednoduchého. Co se týče tratě, tak nic většího ještě nikdy nebylo k vidění v obchodních centrech a tak si trať svým vzhledem vydobyla respekt od všech riderů. K vidění byly skoky přes sety schodu, skoky 6m do patra a 6m z patra nebo například přeskok automobilu VW Amarok. Vzhledem k opravdu velké náročnosti tratě jsme museli udělat před závodem úpravu a trať o jednu rovinku zkrátit. Nic to ovšem nezměnilo na atraktivitě celého závodu a těch neskutečných soubojů loket na loket! Celým závodem nejlépe procházela již tradiční dvojice Michal Prokop a Tomáš Slavík. Za obrovské podpory fanoušků si Tomáš Slavík těsně dojíždí pro 1.místo před Michalem Prokopem.

„Trať a celej event byl výborně připravenej. Už jen samotný vzhled tratě dával všem najevo, že se jedná o event vskutku unikátní. Velkým zlomovým bodem v celém závodu bylo zranění jednoho z riderů, který spadl na druhém step upu.

V tu chvíli se rozhodlo, že trať se o jednu rovinku zkrátí a budem se více řídit heslem SAFETY FIRST, i když se nejednalo o nijak náročný skok v porovnání s kvalitou pozvaných riderů. Nicméně závod jsem si náramně užíval! Velký polety byly super, diváci fandili jak o život, rideři dávali podpisy dětem… bylo to fajn :) Ve finále jsme si to rozdali jak je již zvykem společně s Michalem Prokopem. Nakonec jsem byl rychlejší o pouhých 0,13 s a bral jsem první místo. Díky organizátorům z Eastern Gravity, sponzorům, fanouškům a tímto bych taky chtěl popřát Adamovi Staškovi brzké uzdravení a co nejrychlejší návrat do pedálu.“

GoPro finálové jízdy z pohledu Tomáše Slavíka:
https://www.youtube.com/watch?v=E186heA0ACI

Trailer na oficiální FORUM DualMall video:
https://www.youtube.com/watch?v=HflGUo6uYas

Více info na www.facebook.com/tomslavik63 nebo www.twitter.com/tomslavik

Foto by: Kubajsz, Gravitymag, Jan Pešek, Jiří Gerš

Comments are closed.