Home » Aktuální téma, Foto, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Česká reprezentantka Tereza Korvasová jde závodit do zahraničí

Submitted by on Neděle, 17 Leden 2021No Comment
Česká reprezentantka Tereza Korvasová jde závodit do zahraničí

Tereza Korvasová, která je stálou členkou reprezentačního týmu v silniční cyklistice přestupuje z týmu Dukla Praha do italského UCI týmu Servetto Makhymo Beltrami TSA.

Dvojnásobná mistryně republiky v časovce jednotlivců Tereza Korvasová na kole na rozdíl od mnohých nevyrůstala v cyklistické rodině. Rodačka ze slováckých Vnorov se nejprve po vzoru svého tatínka věnovala atletice v tamním oddíle AK Hodonín. O tom, že Tereza byla vytrvalecký talent svědčí mimo jiné i 13 mistrovských titulů ze středních tratí a 4. místo z MS juniorů v běhu do vrchu.

Její sportovní cesta ale nakonec vede jinou cestou. Přesedlala na kolo a začínala s cyklistikou v týmu Sokol Louny, když pak oblékla dres armádního týmu Dukla Praha, kde se prosadila i v tomto sportu do české reprezentace.

Tereza Korvasová k přestupu říká: „Chci se zlepšovat, posunout dál a myslím, že tohle je skvělá příležitost. Budu mít kvalitní závodní program. Také chci poděkovat předchozímu týmu a také všem, kteří mě nyní podporují“

Michal Frantík

 

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.