Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Hodnocení sezóny Favoritu Brno očima šéftrenéra Františka Trkala: Z celkového pohledu musíme být spokojeni

Submitted by on Neděle, 24 Listopad 2019No Comment
Hodnocení sezóny Favoritu Brno očima šéftrenéra Františka Trkala: Z celkového pohledu musíme být spokojeni

Cyklisté Favoritu Brno za sebou mají sezónu, kterou šéftrenér František Trkal hodnotí jako vydařenou. Tým táhl především Petr Hampl, který si držel stabilní formu a v konečném hodnocení Českého poháru obsadil čtvrté místo.

„S výkonností kluků během celého roku i s výsledky jsem spokojen. Měli jsme dva starší kluky, Hampla a Sekaninu, ale zbytek sestavy byl hodně mladý Kulhánek, Rotter, Kmínek, Voneš, Procházka, protože tam byli hned čtyři prvoročáci a jeden druhoročák. Přesto se do týmu dokázali rychle zapracovat. Každý sice měl nějaké výkyvy, což je normální, ale všichni si v týmu dokázali najít svoje místo,“ řekl šéftrenér Favoritu Brno.

Tahounem týmu byl Petr Hampl, který potvrzoval roli lídra celý rok. „Jeho celková výkonnost byla velmi dobrá. Dokládá to čtvrté místo v poháru celkově, na mistrovství republiky byl v nabité konkurenci jedenáctý, startoval na mistrovství Evropy a na Evropských hrách v Minsku. Byl druhý na RBB Tour, kde navíc vyhrál etapu,“ chválil František Trkal Hampla.

„Ale zdaleka to nebylo jen o Petrovi. Třeba Michal Rotter se stal vicemistrem republiky v časovce U23. To byla bomba, protože je mezi muži teprve prvním rokem. Dostal se i na mistrovství Evropy, což je skvělá vizitka pro celý Favorit. David Kulhánek vyhrál závod Českého poháru ve třiadvacítce a obsadili jsme čtvrté místo mezi týmy v celkovém hodnocení Českého poháru,“ vyjmenoval šéftrenér největší výsledky.

Je rád, že Petr Hampl zůstane ve Favoritu i příští sezónu. „Je to klíčový člověk nejen pro mě, ale i pro naše mladé závodníky, kteří se od něj mohou spoustu věcí naučit. Co se týče finální sestavy na příští rok, v tuto chvíli ji ještě nebudeme oznamovat. Ale mohou prozradit jen to, že z větší části zůstane tým beze změn,“ uvedl František Trkal.

Jeho svěřenci si kvůli hezkému počasí o pár dní letošní sezónu prodloužili, ale teď už většině z nich začíná zasloužené volno. „Teď si kluci dají zhruba měsíc pauzu, aby dobili baterky, a 22. listopadu budeme mít první sraz,“ prozradil šéftrenér.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.