Home » Foto, Týmy & závodníci, Za jízdy, Závody

Fantazie na Českém poháru mládeže! Double Teleckého a šest pódií pro kadety SCM2020 při Favoritu

Submitted by on Středa, 11 Září 2019No Comment
Fantazie na Českém poháru mládeže! Double Teleckého a šest pódií pro kadety SCM2020 při Favoritu

Vynikající výsledek se povedl Kadetům SCM2020 při Favoritu BRNO na víkendovém 14 . a 15. závodě TECHNISERV Cup Českém Poháru Mládeže v Břízkách a Hodkovicích nedaleko Jablonce. V náročném sobotním kritériu zvítězil Štěpán TELECKÝ (SCM2020 Favorit), 2. byl Štěpán ŠIROKÝ (SCM2020 Favorit), třetí místo obhájil zástupce Dukly Kadlec. Na nedělním silničním poháru po krátkém úniku 3 kilometry před cílem zvítězil opět Štěpán TELECKÝ, druhý byl Marek JELÍNEK (SCM2020), třetí byl Štěpán ŠIROKÝ (SCM2020 Favorit). V rámci letošního TECHNISERV Cup ČP Mládeže se jednalo vůbec o  první double, tj. kdy se jednomu závodníkovi podařilo zvítězit v sobotním kritériu i nedělním silničním závodě jednotlivců, v této vyrovnané a výborně obsazené kategorii kadetů. (V hodnocení ČP mládeže je více jak 100 kadetů) Spokojeni byli i trenéři Favoritu „Před 14 dny Jelínek, Telecký a Široký vynechali ČP v Ostravě a jeli sbírat zkušenosti v barvách reprezentace ČR na jeden z největších etapových závodů kadetů, Jugendtour v Rakousku. Získané zkušenosti i způsob závodění  v zahraničí tyto závodníky SCM2020 Favoritu posunul výše jak po taktické tak i výkonnostní stránce a absenci z posledního ČP v Ostravě si bohatě vynahradili. Dle mých výpočtů by TELECKÝ měl vést průběžně Český Pohár a Jelínek by měl být třetí“ Řekl Lukáš Petr, trenér SCM 2020 při Favoritu.

„Je to výborná vizitka systematické práce v posledních letech rámci plánování závodního a tréninkového programu celého SCM 2020 při Favoritu BRNO. Určitě bychom chtěli v příštích letech zvýšit úroveň kooperace na kvalitním závodním programu a přípravě i s dalšími kluby mající mladé talentované závodníky. Zejména by se tak mělo dít v oblasti juniorů a kadetů“, dodal František Trkal. Dařilo se i žákům Favoritu pod vedením Vladimíra Lazara, kteří se také vrací domů s pěknými umístěními v první desítce, konkrétně Opluštila a Smitha i mladé talentové Alice Mikuláškové.

 

 

 

 

 

 

 

 

V rámci přípravy jsme o víkendu absolvovali závod Tour de Zeleňák v okolí Rumburku, kde se dva naši závodníci dostali do top 10. Vojtěch Kmínek skončil pátý a Petr Hampl devátý. „I když šlo o amatérský závod, na startu bylo kromě nás několik elitních týmů jako Topforex-Lapierre, Příbram nebo Sparta, takže konkurence byla hodně slušná. Ve finále odskočili z první skupiny dva závodníci, kteří si to rozdali o prvenství, za nimi spurtovala skupina, kde jsme měli Kmínka s Hamplem,“ popsal šéftrenér František Trkal. Z Favoritu startovali ještě Sekanina, Voneš, Rotter a Procházka. „Pro nás šlo vyloženě o přípravný závod a zhruba splnil to, co jsem očekával. Kalendář je teď trochu volnější, protože odpadlo Okolo jižních Čech, tak jsme vybírali nějakou náhradu. Už tento týden nás však čekají důležité domácí závody na dráze – ve čtvrtek GP Favoritu Brno a v pátek tradiční Přilba Moravy. Startovat budou Voneš, Sekanina, Procházka a Kmínek,“ informoval šéftrenér.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.