Home » Foto, Týmy & závodníci, Za jízdy, Závody

Favorit Brno U23 – Hampl a tým Favoritu zářil na Slovensku

Submitted by on Pátek, 3 Květen 2019No Comment
Favorit Brno U23 – Hampl a tým Favoritu zářil na Slovensku

Petr Hampl z Favoritu Brno se ukázal v tom nejlepším světle na víkendových závodech na Slovensku, když skončil druhý na sobotním kritériu v Dudincích a v neděli ovládl těžký závod Slovenského poháru v Krupině! „Petr byl jednoznačným lídrem našeho týmu a jsem rád, že to potvrdil výsledkově. Radost mi ovšem udělali i další kluci a týmové pojetí, jakým jsme se prezentovali,“ přiznal šéftrenér Favoritu František Trkal. Jeho svěřenci startovali na Slovensku v sestavě Hampl, Sekanina, Procházka, Rotter, Kmínek, Kulhánek. Chyběl pouze Voneš, jehož čekají závody na dráze. „V posledním závodě jeli kluci výborně a byl jsem zvědav, zda to prodají i teď na Slovensku. Musím říci, že mi udělali radost,“ řekl šéftrenér. Na sobotním kritériu skončil Hampl druhý za Paličkou z Topforex-Lapierre, Kulhánek byl čtvrtý, Procházka šestý a Rotter desátý. Nedělní závod Slovenského poháru se jel na těžké trati, která nejvíce sedí Hamplovi. To už dokázal vloni, když v Krupině zvítězil. „Petr to chtěl obhájit, měl velkou motivaci. V závodě už na 10. kilometru odjela šestičlenná skupina, v níž jsme měli Procházku. Jeli výborně a až 15 kilometrů před cílem je dojela trojice, v níž byl i Hampl. Tato trojice si to nakonec ve spurtu rozdala o vítězství a Petr to zvládl výborně,“ popsal František Trkal, jak se rodilo první vítězství Favoritu Brno v sezóně. Procházka, který jel celý závod velmi dobře, obsadil nakonec 6. místo a dobré výkony z poslední doby mu zajistily nominaci do české reprezentace na závod U23 Carpathian Race v Polsku. Z dalších našich závodníků byl Sekanina 12., Rotter 17., Kulhánek 46. a Kmínek 47.

Veronika Jandová z Favoritu Brno dvakrát vítězně na Slovenském poháru. Závodem Slovenského poháru si závodníci TJ Favoritu Brno a SCM2020 vyplnili závodní pauzu v Českém kalendáři. Při sobotním kritériu v kategorii juniorek dominovala Veronika Jandová, jako jediná dokázala ve společném závodě s ženami sbírat body a zaslouženě zvítězila. Statečný výkon předvedl i Štěpán Široký. Za pomoci svých týmových kolegů statečně odolával Slovenské přesile a v celkovém součtu to pro něj znamenalo třetí příčku. Závodníci TJ Favoritu Brno byli vidět i v kategorii žáků, kde Matyáš Muroň vybojoval osmé místo, tuto bilanci o jednu příčku vylepšil Vojta Kadlec v juniorech na sedmé místo. Nedělní silniční závod v Krupině je na velmi těžké trati, což opět sedělo Veronice a obhájila zde své loňské vítězství v kategorii juniorek. Velmi aktivně na trati působilo družstvo kadetů, kdy po většinu závodu byl odjetý Štěpán Telecký, pět kilometrů před cílem se však hlavní skupinka 16 závodníků za osamoceným Svrčkem ze Žiliny sjela dohromady a spurtovalo se o druhé místo. V hromadném dojezdu spoléháme na Štěpána Širokého, který dospurtoval ve skupině třetí, což znamenalo konečné čtvrté místo. Shodně čtvrté místo pro Favorit vybojoval Matyáš Muroň v kategorii žáků.
Velikou radost pro SCM2020 udělala i děvčata ze Sportcomplexu Břeclav, stálice Anna Jaborníková si pohlídala svoji pozici v sobotním kritériu a zaslouženě zvítězila, v neděli v silničním závodě pak vystoupala na stříbrnou příčku v kategorii kadetek. Velkou nadějí do budoucna se ukazuje být i Veronika Jadrná, jenž po pódiových umístěních z dráhy minulý týden se prosadila na stupně vítězů i v nedělním silničním závodě a to na konkrétní třetí příčku. Všem zúčastněným děkujeme za vzornou reprezentaci SCM2020 a věříme, že se bude dařit i nadále.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.