Home » Aktuální téma, Cestování

Dopravní systém Cyklotrans letos slaví 10. výročí

Submitted by on Středa, 13 Červen 2012No Comment
Dopravní systém Cyklotrans letos slaví 10. výročí

Sobotou 2. června 2012 zahájil dopravní systém CYKLOTRANS svou již desátou sezónu. Provoz čtyř základních linek – červené, modré, žluté a zelené bude v měsících červnu a září tak jako loni omezen pouze na soboty. V době letních prázdnin pak bude počet linek rozšířen o tři – šedou, vltavskou a novohradskou linku a provoz bude rozšířen na celé víkendy, svátky a u některých linek i na pracovní dny. Žlutá linka na zpátečním spoji bude od zastávky ITC JE Temelín zajíždět přes Litoradlice a Jeznici do Purkarce, odkud odveze případné, únavou zmožené, turisty do Českých Budějovic.

Žlutá linka:                 České Budějovice – Písek – Zvíkovské Podhradí a zpět

Modrá linka:               České Budějovice – Vimperk – Kvilda a zpět

Červená linka:              České Budějovice – Český Krumlov – Volary – Kvilda a zpět

Zelená linka:               České Budějovice – Třeboň – J. Hradec – Vranov – Znojmo a zpět

Šedá linka:                  České Budějovice – Prachatice – Volary – Kvilda a zpět

Novohradská linka:    České Budějovice – Trhové Sviny – Nové Hrady a zpět

Vltavská linka:           České Budějovice – podél Vltavy až do Horní Plané – a zpět

Vaše kola nezapomeňte vzít s sebou.

Jízdní kola přepravujeme na vleku s kapacitou 25 kol. O jejich nakládku a vykládku se postarají naši zaměstnanci. Za přepravu kola zaplatíte 20 Kč a pokud se s námi ve stejný nebo následující den vrátíte zpět, poveze se Vaše kolo zdarma. Na méně zatížených linkách jsou jízdní kola přepravována v zadní části autobusu. Zároveň Vás prosíme o omluvu zpoždění spojů ve dnech, kdy je o přepravu kol vysoký zájem. Manipulace s Vašimi bicykly vyžaduje svůj čas. Děkujeme.

Auto zůstane doma.
Systém autobusových linek poskytuje svobodnou volbu cestování všem skupinám cestujících. Můžete se z konečné stanice vrátit domů „po vlastní ose“, nebo relaxovat v nedotčené přírodě a využít večerních spojů. V každém případě se nemusíte vracet ke svým zaparkovaným automobilům. Zajímavou možností je využít nabídky výhodného ubytování a strávit na kolech příjemný víkend nebo i celý týden.

Zájemci o služby DS CYKLOTRANS naleznou veškeré informace na www.cyklotrans.cz nebo v tištěném katalogu CYKLOTRANS, který je k dispozici zdarma na všech informačních turistických centrech v Jihočeském kraji a na informacích AN v Mercury Centru v Českých Budějovicích.

Comments are closed.