Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Český pohár na silnici v Ostravě vyhrál Nesveda, celkově zvítězil Bucháček

Submitted by on Pondělí, 29 Srpen 2011No Comment
Český pohár na silnici v Ostravě vyhrál Nesveda, celkově zvítězil Bucháček

Jelo se na 40 okruhů z nichž každý měřil 2,5 kilometru, takže cyklisté absolvovali rovných sto kilometrů. Ve spurtu potvrdil své výborné sprinterské schopnosti Jiří Nesveda ze Sparty Praha, který vyhrál před Bucháčkem a Zdeňkem Mlynářem z Focus Znojmo.

Závod byl prakticky v režii cyklistů Dukly Praha, kteří se snažili ještě posunout na první místo Milana Kadlece. To by se podařilo v případě jeho vítězství a navíc by Bucháček musel skončit hůře než na třetím místě.

Jediný vážnější únik se zrodil v polovině závodu, kdy ujeli Kozubek (PSK Whirlpool Autor) a Turek z Favoritu Brno. Když je ale peloton pohltil, tak bylo jasné, že rozhodovat se bude v závěrečném spurtu a v něm jsou Nesveda a Mlynář výborní. Vklínit se mezi ně dokázal jen Bucháček.

Výsledky (100 km):

1. Nesveda (Sparta Praha) 2:12:10, 2. Bucháček (PSK Whirlpool Author), 3. Mlynář (Focus Znojmo), 4. Kaňkovský (Dukal Praha), 5. Hochmann (Dukla Praha), 6. Kadúch (Dukla Praha), 7. Skalický (CK Windoor´s Příbram), 8.Klabouch (Fanflash Nutrixxion), 9. Vakoč (Dukla Praha), 10. Maňoušek (Favorit Brno) všichni stejný čas.

Konečné pořadí Českého poháru: 1. Bucháček 283, 2. Kadlec (Dukla Praha) 252, 3. Benčík (PSK Whirlpool Author) 172, 4. Kozubek (PSK Whirlpool Author) 165, 5. Hudeček (PSK Whirlpool Author) 130, 6. Mlynář 99.

Konečné pořadí Českého poháru kategorie U23: 1. Petr Vakoč (Dukla Praha) 90, 2. Jan Klabouch (Team Fanflash-Nutrixxion) 84, 3. Josef Hošek (PSK Whirlpool-Author) 72.

Comments are closed.