Home » Aktuální téma, Blogy závodníků, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Beskidy MTB Trophy 2011 – 2. etapa

Submitted by on Sobota, 25 Červen 2011No Comment
Beskidy MTB Trophy 2011 – 2. etapa

V pátek pokračoval čtyřetapový závod Beskidy MTB Trophy druhou etapou. Po neutrálním startu jsme se nejdříve přesunuli z Istebné do nedalekého Bukovce na české straně česko-polské státní hranice, kde byl závod úderem desáté dopolední odstartován naostro. Účastníky etapáku čekala tentokrát třiadevadesát kilometrů dlouhá etapa vedoucí převážně po českém území. Klukům se dnes velmi dařilo – Tomino dojel osmý celkově a čtvrtý v kategorii, Franta skončil stejně jako včera patnáctý.

Etapa na Bílý Kříž je v historii Beskidy MTB Trophy zbrusu nová a zažila tedy letos svou závodní premiéru. Čekalo nás původně 93,5 kilometrů a přibližně 3200 metrů převýšení, nakonec ale pořadatelé ubrali poslední kopec a tak celkové převýšení činilo 2700 metrů. Svým charakterem se druhá etapa Beskidy MTB Trophy 2011 výrazně lišila od včerejší první. Nebylo tolik prudkých stoupání na sílu, které mi vůbec nesedí, ale naopak přibylo nesjízdných úseků do kopce, což mi taky nevyhovuje, a taky delších stoupání, což už celkem jde :-)

Cílem dnešní etapy byl český vrchol Bílý Kříž, na který ale než jsme se dostali jsme museli absolvovat několik prudkých stoupání po kořenech s kolem na ramenou. To mě vůbec nebavilo, měl jsem pocit, že jdu pěšky už snad 10 km a taky jsem se pořád propadal. Kolikátý jsem před prvním dlouhým sjezdem byl netuším, ale tipuju že na hranici 50. místa. Teprve ve sjezdu do Vrchpredmieru jsem se chytnul, a to když jsem mohl naplno využít potenciálu ukrytého v devětadvacítkovém celoodpruženém Pivotu, který mám na závod půjčený. Na pevném kole bych po rozbité cestě v životě tak rychle jet nemohl. U Broni v údolí jsem se v klidu občerstvil a doplnit pití a vydal se na stíhací jízdu.

Cestou na Bílý Kříž jsem ve stoupání předjížděl jak o duši a v nasazeném tempu se mi dařilo nepolevovat ani nadále. V táhlém asfaltovém stoupání jsem lidi předjížděl snad dvojnásobnou rychlostí a naplno si užíval jízdy na devětadváce. Po třetině závodu jsme si spolu už sedli a naše kooperace znamenala, že jsem se postupně propracoval až na osmé místo v celkovém pořadí!

Franta dojel patnáctý a protože společně s Radkem Šíblem tvoříme tříčlenný team, obsadili jsme v soutěži družstev stejně jako včera druhé místo.

Výsledky 2. etapy – celkové
1. Janowski Bartosz (POL, Dobre Sklepy Rowerowe – Author) 4:33:39
2. Šíbl Radek (CZE, 4Ever – Cyklo Bulis)
3. Clepp Wouter (BGR, Sofia)
4. Jajonek Tomasz (POL, Dobre Sklepy Rowerowe – Author)
5. Nielsen Kasper Overgaard (DNK, DMK Sram)
6. Troelsen Peter Agger (DNK, DMK Sram)
7. van der Merwe Werner (GBR, West Drayton mbc)
8. Gladiš Tomáš (CZE, MTBS.cz)
9. Szraucner Sebastian (GER, Torq Superior MTB Team Środa Wlkp.)
10. Kabanen Denis (RUS, Derevnya-Team)

Tomáš Gladiš

Comments are closed.