Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

CK Windoor´s Příbram sbírá úspěchy

Submitted by on Pátek, 13 Květen 2011No Comment
CK Windoor´s Příbram sbírá úspěchy
V následujícím článku se v kostce poohlédněme, kde všude v dubnu příbramští závodníci . A bylo těch závodů opravdu hodně.
Po prvním aprilovém víkendu, jehož součástí byl i domácí závod v Pičíně, následoval celý duben, který byl na cyklistiku opravdu bohatý. Zde je chronologický přehled závodů příbramských cyklistů za uplynulé víkendy včetně aktuálních fotografií od Pavla Mosingera.


Neděle 10. dubna, Zbraslav u Brna a rakouský Wels

Na čs. poháru mládeže ve Zbraslavi u Brna vyhrála závod žákyň Anička Drdová, což ale zas tak nikoho nepřekvapilo – už jsme si prostě zvykli. Ve stejném závodě, ovšem mezi chlapci, obsadil druhé místo Petr Mosinger.V závodě kadetů dojela nerozlučná dvojice Nicolas Pietrula a Patrik Widner do cíle za sebou, 19. a 20., resp. Matěj Bechyně 39., což sice není žádný „highlight“, ale dobrá. No a v juniorech vybojoval Michal Večeřa 13. místo.

Muži závodili v rakouském Welsu na závodě „50. Int. Kirschblütenrennen“ a mezi 209 startujícími z 10 zemí si nejlépe z našich vedl Jan Wolf (39.), Jirka Skalický dojel 57.,  Adam Šimek 120., a Marek Zaoral 134.

Víkend 16.- 17. dubna, etapák TraunSee Giro a Kynšperk nad Ohří

O týden později se muži zúčastnili 4-etapového závodu v Rakousku pod názvem TraunSee Giro a vedli si opravdu skvěle. V celkovém pořadí skončil na 11. místě Jan Wolf a 15. Marek Zaoral. Jirka Skalický dokončil tento etapák jako 19., Adam Šimek měl bohužel na sobotním večerním kriteriu pád a nemohl tak být klasifikován. V jednotlivých etapách se dařilo Jiřímu Skalickému v kritériu – skončil 10. (kapitán Honza Wolf pak jako 15.) a hlavně v nedělní královské etapě dojel Jan Wolf 9. a Marek Zaoral na místě 12.

Mládež naopak závodila na úplném západě naší republiky, tedy v Kynšperku nad Ohří. Anička Drdová vyhrála závod žákyň, Petr Mosinger byl druhý ve své kategorii žáků starších, a v kadetech se tentokráte oba naši vyznamenali: Nicolas Pietrula skončil v Top10 jako osmý!, a Patrik Widner jen těsně za Top10, když mu patřilo místo 11. Matěj Bechyně pak skončil 24. V juniorech obsadili Michal Večeřa 25. místo, Matouš Gramblička byl klasifikován jako 31. a Jarda Vyhnal na 32. místě – a to vše v časovce jednotlivců, která se jela jako další kolo Českého poháru mládeže.

V nedělním siničním závodě na stejném pořadatelském místě, tedy v Kynšperku nad Ohří, skončil v juniorech Michal Večeřa jako 28. Anička Drdová opět vyhrála – její vítězná letošní série nemá opravdu obdoby. V kadetech zajel velmi dobře Patrik Widner (12.), Nicolas Pietrula byl klasifikován na svém „tradičním místě“ – 18. a Matěj Bechyně ve své první velké sezóně 24. Ovšem totální „highlight“ jsme zažili v žácích, které vyhrál Petr Mosinger.

Velikonoce, 23.- 24. dubna, Kyjov na Moravě

Velikonoční víkend pak patřil závodům v Kyjově a dalo by se hovořit jako o hodně špatné pomlázce. Ono se ale nadarmo neříká, když se nedaří, tak se prostě nedaří! Začneme tedy pěkně od začátku, sobotním kriteriem v ulicích Kyjova: Anička Drdová dojela až jako 8. a byla pěkně naštvaná. Její klubový kolega Petr Mosinger pro nemoc raději zůstal doma. V kadetech dojel nejlépe 16. Patrik Widner, 23. byl klasifikován Nicolas Pietrula a 27. Matěj Bechyně. Mezi juniory se nedařilo Michalovi večeřovi – který bohužel spadl. A v hlavní kategorii neměl náš oslabený tým proti kompaktním sestavám ostatních vůbec šanci a výsledek tomu také odpovídal: 29. Jan Wolf, 30. Marek Zaoral a 40. Jiří Skalický.

Druhý den na velmi těžkém silničním okruhu si poněkud zlepšila špatnou náladu Anna Drdová, skončila těsně za bednou jako 4. V kadetech atakoval Top 10 Patrik Widner a byl v cíli na 13. místě, Nicolas Pietrula dojel 31. a Matěj Bechyně 39.

V závodě mužů jel velmi dobrý závod Jan Wolf, ovšem výsledek (28.) rozhodně neodpovídá jeho výkonnosti. Ovšem závodit sám proti jiným týmům není vůbec jednoduché. Marek Zaoral dojel až jako 49. a nejen jemu bylo jasné, že něco v jeho organismu nehraje. Následné lékařské vyšetření odhalilo „zlatého streptokoka“ a tak po Adamu Šimkovi dostal antibiotika i on….Tedy přesně jak se říká v jednom českém přísloví: „Na pos…. i ha…. spadne!“ jen podotýkám, že pro nemoc nestartoval Michal Černý a Ondra Zelenka chyběl z pracovních důvodů.

Pardubice, Memoriál „Emana“ Křivky – 27. dubna

Tradiční pardubické kriterium „Memoriál Emana Křivky“ nabídlo skvělou diváckou atmosféru a dalo vzpomenout na doby, kdy se na cyklistiku opravdu chodilo. Skvěle uspořádaný závod v samém centru Pardubic se opravdu pořadatelsky vydařil! Po nemoci se vrátil Michal Černý a hned zabodoval a skončil 19. Další naši Jan Wolf a Jiří Skalický se svorně dělili o 27. místo, když nebodovali. V juniorech byl jako 15. klasifikován Jarda Vyhnal, v kadetech skončil 11. Matěj Bechyně a to přesto, že se seznámil s asfaltem pardubického města a domů si odvezl ten správný cyklistický „lišej“.

Praha, Memoriál Evžena Cihláře – 30. dubna

To co nabídly svou atmosférou Pardubice, naopak pokazila Praha a její „Memoriál Evžena Cihláře. Ještě, že se ho ani jako divák nezúčastnil pan Jaroslav Cihlář, zřejmě by se tento velký propagátor cyklistiky nestačil divit, co je také možno uspořádat pod tímto názvem a jak doslova potopit dříve skvělé cyklistické představení. Připadalo mně to jako udělat něco z donucení…Ale pojďme raději k výsledkům: Po nemoci se vrátil nazpět Petr Mosinger a hned skončil na bedně, jako druhý. Stejné druhé místo si pak vyspurtovala Anička Drdová. V kadetech byli jak Nicolas Pietrula, tak Patrik Widner klasifikováni společně na 13. místě, když nebodovali. V hlavním závodě mužů skončil Jirka Skalický jako 12., Jan Wolf 14. a Michal Černý na místě 17.

Třebušín – 1. máje

Na prvního máje většinou kvete šeřík, ale příbramským cyklistům kvetly i úspěchy. Anička Drdová vyhrála silniční závod v Třebušíně, Petr Mosinger skončil na náročné kopcovité trati – zpestřené několika terenními vložkami – v cíli jako druhý. V kadetech byl Nicolas Pietrula 16., Patrik Widner 24. Hodně náročný silniční závod hlavní kategorie dokončil Jan Wolf jako 14., Jiří Skalický na místě 27.

Kompletní a podrobné výsledky najdete zde

zdroj: red, foto: CK Windoor´s

Comments are closed.