Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci

Český pohár na silnici Brno – Velká Bíteš – Brno

Submitted by on Sobota, 9 Duben 2011No Comment
Český pohár na silnici Brno – Velká Bíteš – Brno

Závodníci týmu GO! Nutrixxion vstoupili  do nové sezóny jarní klasikou Brno – Velká Bíteš – Brno.

Náš tým reprezentovala šestice ve složení Michal Kesl, Jan Šimek, Ondřej Vobora, Jan Klabouch, Tomáš Radolf a Josef Rajchart.

Celkem se na start postavilo 154 jezdců, rovných 100 z České republiky a dalších 54 zejména z Rakouska, Slovenska,ale i Španělska a Austrálie.
Závod měřil 160km a kompletní česká špička slibovala dramatický průběh.K tomu také došlo. Již od prvních kilometrů, kdy na pelotonu ihned při výjezdu z Brna čekalo několik stoupání, které rozdělily peloton na různé skupiny, které se jednotlivě následovali. Tento velmi aktivní průběh trval až do 60 kilometru, kdy se peloton sjel dohromady.
Toto aktivní pojetí a silná konkurence se podepsalo na mnohých slabších závodnících. A tak při třetím stoupání na okruhu v Bíteši se od pelotonu odpojila skupina nejlepších v počtu 21 závodníků. Zde jsme měli zastoupení Michalem Keslem a Janem Šimkem.
Tito jezdci, ač ve vysokém tempu nakonec pospolu dojeli až do Brna, kde bohužel 2 kilometry před cílem postihl defekt zadního kola Jana Šimka. Tato distance od cíle nedala šanci na lepší umístění. A tak Jan Šimek přijel na 21. místě.
Ve sprintu 20-ti členné skupiny obsadil za vítězným Milanem Kadlecem z Dukly Praha 7. místo. náš Michal Kesl. S velkou ztrátou do cíle dorazil i zbytek hlavního pole, kde byli i zbývající závodníci našeho týmu.

Okamžitě po závodě se tým vydal na cestu směrem k následnému závodu v Pičíně. (foto)

Zde byl v neděli 3.4.2011 na programu silniční závod na 140km.
Na startu se sešla opět kompletní česká elita a naši jezdci se i zde chtěli prosadit. Avšak přes dobře rozjetý závod nedopadl jeho konec dle přání. Jezdci chybovali a nedokázali se prosadit do top ten.

30km před cílem se podařilo odjet 10ti závodníkům kde chyběli naši jezdci. Ti se pak snažili skupinu dojet, avšak se jim to nepodařilo a tak do cíle dorazil jako první opět Milan Kadlec z Dukly Praha a následně s 40ti vteřinovou ztrátou i hlavní pole kde Jan Šimek obsadil ve sprintu 2. místo tedy 12 celkově.

Další info a foto: www.acesport.cz

Comments are closed.