Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci

Závěrečná příprava CK Windoor´s Příbram na novou sezónu ve Vodicích

Submitted by on Sobota, 12 Březen 2011No Comment
Závěrečná příprava CK Windoor´s Příbram na novou sezónu ve Vodicích
Vloni objevili cyklisté CK Windoor´s Příbram skvělé podmínky v chorvatských Vodicích v hotelu Nicola nedaleko Šibeniku. A tak nic nebránilo tomu, aby se závěrečná příprava na sezónu 2011 neodbývala letos opět zde.

Kromě kompletního kádru mužů včetně všech nových posil se zde 14 dní budou připravovat i příbramští junioři, zatímco kadeti a žáci – pochopitelně že i žákyně – přijedou pouze na závěrečných 8 dní, aby nezameškali tolik učiva ve škole.

A jaký je program výcvikového campu? První den je to „pouze“ na rozjetí 140 km v aerobním pásmu. Druhý den čtyřdenního mezocyklu bude v kopcích u Škradinu zaměřen na silovou vytrvalost opakujícími se 10-ti minutovými úseky a ty jsou na programu celkem 6x a cyklisté během této zátěže „pracují“ kolem 300 wattů. Třetí a čtvrtý den potom přijde na řadu opět základní silová  vytrvalost v objemu 5 a 6 hodin, kdy předpokládané parametry udávané ve wattech jsou přibližne okolo 200, což je ale hodně individuální.

Obrázek 1 k článku Závěrečná příprava na novou sezónu ve Vodicích Obrázek 2 k článku Závěrečná příprava na novou sezónu ve Vodicích Obrázek 3 k článku Závěrečná příprava na novou sezónu ve Vodicích Obrázek 4 k článku Závěrečná příprava na novou sezónu ve Vodicích Obrázek 5 k článku Závěrečná příprava na novou sezónu ve Vodicích Obrázek 6 k článku Závěrečná příprava na novou sezónu ve Vodicích

Tyto čtyřdenní mezocykly budou celkem tři, přičemž postupně ve druhém a třetém MZC budou zařazovány i 15 minutové úseky v anaerobním – smíšeném pásmu zaměřené na motoriku. Junioři mají podobný program, ovšem v nižších objemech.

Po skončení celého přímořského campu čeká domácí doladění a o víkendu 27. března už první letošní závod, kterým je úvodní závod rakouské Tchibo „Radligy“ v Leondingu. A o týden později se jede domácí „Primavera“ v podobě I. závodu Českého poháru Brno – Bíteš – Brno, která se jede v sobotu, a v neděli pak na příbramské cyklisty čeká na domácím kolbišti v Pičíně u Příbrami její odveta.

foto: CK Windoor´s, www.ckwindoorspribram.cz

Tým silničářů CK Windoor´s pod vedením Jiřího Wimmera  a Jiřího Mikšíka používá přilby a brýle Catlike, maziva RSP, řetězy KMC a komponenty Deda elementi od CYKLOŠVEC s.r.o.

Comments are closed.