Home » Aktuální téma, Foto, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Tomáš Slavík bere celkové 2.místo na City DH World Tour!

Submitted by on Pátek, 27 Listopad 2015No Comment
Tomáš Slavík bere celkové 2.místo na City DH World Tour!

Uplynulý víkend se Tomáš Slavík zúčastnil finálového závod City DH World Tour Taxco v Mexiku. Závod, který se považuje za opravdový vrchol sezóny městských sjezdů jak náročností tratě, tak atmosférou. Trať je svým charakterem fyzicky opravdu náročná a tak to byl skutečný křest ohněm po několika měsíčních zdravotních problémech, se kterými Slavík bojoval. Našlapané startovní pole světovými jmény dávalo jasně najevo velké drama až do posledního závodníka. Tomáš Slavík nakonec se ztrátou 1,7 vteřiny na první místo dojíždí na solidním 4.místě a to mu stačí na finální 2.místo v celkové pořádní světové série City DH World Tour 2015!

“ Věděl jsem, že v Taxcu budu v menší nevýhodě oproti ostatním borcům kvůli mým zdravotním problémům. Většinou je fyzička a síla moji silnou stránkou a tak jsem musel trochu změnit strategii jízdy. Spíš jsem teprve nastartoval a ohřívám motor. Kdyby to vše šlo dohnat za 14 dní, tak by vyhrával pak každej. Tudíž moje očekávání nebyla nijak velká, ale jsem závodník a samozřejmě chci vyhrávat a šel jsem do toho naplno. Do první závodní jízdy jsem nastoupil hodně dobře, ale ve finálové pasáži jsem dostal defekt. Věděl jsem, že v druhé jízdě to budu muset pořádně narvat. Jízda byla nakonec spíš průměrná – v cíli jsem si pak říkal, že jsem asi moc tlačil na pilu! Až moc jsem chtěl zalítnout dobře a jízda podle toho vypadala. Šílená divočina! 4.místo je pro mě, ale pořád super potom všem čím jsem si letos prošel. Navíc to taky stačilo mi to na to, abych bral celkový 2.místo ve světové sérii City DH World Tour, což je pecka. Spokojenost a pořádná dávka motivace do dalších závodu. Ve 2015 to byl pro mě poslední závod a již v polovině ledna začínám novou sezónu s čistým štítem. 2015 byl těžkej rok a věřím, že o to lepší bude 2016! Díky všem! “

GoPro z finálové jízdy Tomáš Slavík – Taxco 2015 https://youtu.be/fgM4GRcGHBU

Další závod čeká Tomáše Slavíka až 16.1.2016, kdy bude startovat Downmall Tour, která bude letos čítat 6 závodů s finálovým závodem v Praze na Arkádách! Jak se na tyto závody připravuje, fotky z jeho života a další novinky můžete sledovat na jeho sociálních sítích:

www.tomasslavik.com
www.facebook.com/tomslavik63
www.instagram.com/tomasslavik63


Comments are closed.