Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Vysočina tour 2015

Submitted by on Neděle, 9 Srpen 2015No Comment
Vysočina tour 2015

Rakušan Michael Gaubitzer z výběru ARBÖ zvrátil vývoj závodu v závěrečné etapě Vysočiny a raduje se z celkového triumfu. Gaubitzer dokázal ujet společně s dalšími dvěma závodníky a oblékl se do žlutého trikotu. Na dosavadního lídra Jonathana Dinklera zbylo druhé místo, třetí příčku získal český cyklista Martin Boubal.

Závěrečná krátká etapa v Bystřici nad Perštejnem se jela pouze na 82,6 kilometru, přesto byla nakonec nejdůležitější z celého závodu. Náročný okruh vybízel k útokům. Nejdříve odjela šestice cyklistů kde jsme měli zastouúpení Róbertem Malikem, k nimž se přidali další tři a vytvořili tak devítičlennou skupinu na čele závodu. Byli však dostiženi.

Na předposlední vrchařské prémii odjela tříčlenná skupina s Gaubitzerem, který ztrácel na vítěze 20 vteřin. Šestnáctičlenná skupina s Dinklerem, Boubalem a dalšími závodníky ztratila 27 vteřin na vítěze a 25 vteřin na Gaubitzera. To Rakušanovi společně s bonifikačními vteřinami stačilo na celkové vítězství s náskokem pouhých 11 vteřin před Jonathanem Dinklerem a 15 vteřin před Martinem Boubalem.

V bodovací soutěži uhájil vedení Lucas Carstensen (KED Stevens Berlin) před Dinklerem a Boubalem. Nejlepším vrchařem se stal Petr Hampl, který aktivně bránil zelený trikot i ve čtvrté etapě, vyhrál jednu prémii a porazil Kalojírose a Gaubitzera.

Comments are closed.