Home » Aktuální téma, Cyklokros, Týmy & závodníci, Závody

Mládí–cyklokros–Kolín. Opět vydařené spojení

Submitted by on Pondělí, 22 Prosinec 2014No Comment
Mládí–cyklokros–Kolín. Opět vydařené spojení

Cyklokrosová sezóna mládežnickým kategoriím téměř skončila a oranžové barvy Remerx-Merida Teamu Kolín byly opět vidět. Takřka ve všech závodech a ve všech kategoriích, což staví oddíl spolu s úspěchy na horských kolech i silnici do absolutní špičky českých cyklistických týmů vůbec.

Dobrou práci s mládeží dokazuje například letošní Mistr České republiky nejmladší kategorie, Tomáš Dudek. Ve své první cyklokrosové sezóně dokázal vyhrát tři pohárové závody žáků včetně mistrovství republiky, jednou ho o jistou výhru připravil defekt.

Pódiová umístění a suverénní týmový triumf získali kadeti, nechybějí ani pohárové medaile juniorů včetně bronzu z republikového šampionátu a stříbra v hodnocení družstev. „Jarda Vojíř se v posledních týdnech výrazně zlepšuje a spolu s Lukášem Kuntem mají velkou šanci jet na mistrovství světa do Tábora. Naději má v kategorii U23 i Štěpán Schubert, stejně jako Vendula Kuntová mezi ženami. Samozřejmě počítám s účastí Tomáš Paprstky, takže naše barvy by neměly chybět ani na vrcholné akci světové cyklokrosové sezóny,“ konstatuje spokojeně manažer týmu Jan Slavíček.

V celkovém hodnocení českého poháru získali závodníci Remerx-Merida Teamu Kolín druhé a třetí místo (Kuntová, Kunt) třikrát zůstali těsně pod stupni vítězů (Dudek, Vaníček, Vojíř).

Comments are closed.