Home » Silniční cyklistika

Šmídová uspěla v Polsku

Submitted by on Neděle, 22 Srpen 2010No Comment
Šmídová uspěla v Polsku

Na polské straně Krkonoš se o uplynulém víkendu konal silniční etapový závod žen s názvem Górski Wałbrzyski Wyścig Kolarski. Propagovat spojení cyklistiky a regionu tvořeného podkrkonošskými městy Wałbrzych, Świebodzice a Głuszyca má za cíl Górski Wałbrzyski Wyścig Kolarski. Letošní ročník třídenního závodu o čtyřech etapách vyhrála domácí závodnice Paula Gorecká (CCC Polkowice), nejlepší českou závodnicí týmu Czech Mix Team byla šestá Katarína Hranaiová, juniorka Zuzana Šmídová obsadila druhé místo v kategorii.

Pod taktovkou Oldřicha Dienstbiera a sportovního manažera Michala Frantíka se do Polska vydaly celkem čtyři české závodnice. Na ně i na zbytek startovního pole čekaly celkem čtyři etapy během tří dnů – v pátek časovka do vrchu na 6,7 km v okolí Głuszyce a večer noční kritérium v ulicích Wałbrzychu, v sobotu silniční závod na 84 km a v neděli závěrečná etapa na pětkrát 18 kilometrů.

Hned první etapa napověděla o celkové náročnosti závodu a také o formě českých závodnice – hned dvě členky Czech Mix Teamu, Jana Kyptová a Katarína Hranaiová, se umístily v první desítce pořadí. Druhou etapou bylo večerní kritérium o „Zlatou sponu města Walbrzych“, kde se výborným výkonem blýskla Jana Kyptová, která dokončila na skvělém druhém místě. Z celkového počtu čtyř bodování se jí podařilo prosadit ve třech, a tak si mohla užít slavnostní noční vyhlášení vysílané přimým přenosem Polskou televizí. Ani zbylé závodnice se neztratily, Katarína Hranaiová dokončila na 7. místě. Zuzana Šmídová s pomocí týmové kolegyně Chlumské dojela celkově na 12. místě a upevnila si pozici 2. juniorky v celkovém bodování.

Třetí etapa se konala na desetikilometrovém okruhu s náročnými  stoupáními. Ze závodnic Czech Mix Teamu vrchařský profil nejvíce vyhovoval Kataríně Hranaiové, která obsadila pěkné 7. místo a v celkovém pořadí se posunula na místo šesté. Poslední etapa svým rovinatým profilem napovídala o dojezdu s hromadným spurtem. V něm po skvělé týmové práci všech závodnic Czech Mix Teamu uniklo v hromadném spurtu jen těsně třetí místo Janě Kyptové.

V celkovém hodnocení obsadila Katarína Hranaiová 6. místo a Jana Kyptová  byla na 7.  místě. Juniorce Zuzaně Šmídové se výkonem v poslední etapě podařilo  získat celkové druhé místo ve své kategorii a 13. místo v celkovém pořadí.

GWWK – celkové výsledky
1. GORYCKA Paula (CCC Polkowice) 5.29.41
2. SOLUS-MIŠKOWICZ Katarzyna (DEK Meble Cyclo Korona)
3. BRZEZNA Paulina (Red Sun Cycling Team)

6. Katarína Hranaiová (Czech Mix Team)
7. Jana Kyptová (Czech Mix Team)
13. Zuzana Šmídová (Czech Mix Team)
15. Andrea Chlumská (Czech Mix Team)

Comments are closed.